Sport

Conference League sferturi de finală retur. PAOK şi Răzvan Lucescu, eliminaţi de Marseille! Cum arată programul semifinalelor

FANATIK vă oferă detalii despre jocurile care au loc joi, 14 aprilie, în manșa retur a sferturilor de finală ale Conference League. Răzvan Lucescu poate ajunge în semifinale, cu PAOK Salonic, dacă elimină pe Marseille.
14.04.2022 | 23:45
Conference League sferturi de finala retur PAOK si Razvan Lucescu eliminati de Marseille Cum arata programul semifinalelor
PAOK şi Marseille se luptă pentru un loc în semifinalele Conference League (sursă foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO)
ADVERTISEMENT
14-04-2022
20:54

Programul semifinalelor din Conference League

Leicester – AS Roma şi Feyenoord – Marseille sunt semifinalele din Conference League, meciuri care se vor juca pe 28 aprilie (manşa tur) şi 5 mai (manşa retur).

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinale, după ce a pierdut şi meciul retur cu Marseille, scor 0-1, după 1-2 în Franţa, în tur.

14-04-2022
18:38

Meciurile care s-au jucat de la ora 22:00

  • PAOK Salonic – Marseille 0-1 (Payet 34) (tur 1-2) – Alex Mitriţă a fost rezervă şi a intrat, în minutul 57, în locul lui Tsingaras
  • Roma – Bodo/Glimt 4-0 (T. Abraham 6, Zaniolo 23, 30, 49) (tur 1-2)
  • Slavia Praga – Feyenord 1-3 (Traore 14 / Dessers 2, 59, Sinisterra 78) (tur 3-3)

Ghinion pentru Răzvan Lucescu la încălzirea jucătorilor

Omar El Kaddouri, autorul golului din meciul tur, era anunţat titular la PAOK, însă mijlocaşul de 31 de ani s-a accidentat la încălzire. Fotbalistul marocan a simţit un discomfort în timp ce executa exerciţiile şi a ieşit de pe teren, în lacrimi.

În locul lui Omar El Kaddouri, Răzvan Lucescu a decis să-l introducă, în primul “11”, pe Theocharis Tsingaras.

14-04-2022
16:43

PSV - Leicester 1-2

Min. 88: GOOOL Leicester! Ricardo Pereira îi aduce în avantaj pe englezi şi finalul va fi încins în Olanda.

Min. 77: GOOOL Leicester! James Maddison a înscris golul egalizator pentru “vulpi”.

Min. 27: GOOOL PSV! Eran Zahavi a deschis scorul, după o pasă venită de la Mario Gotze.

Min. 1: A început meciul PSV – Leicester, manşa retur a sferturilor de finală din Conference League.

În tur, în Anglia, Leicester şi PSV au terminat la egalitate, scor 0-0. Dacă manşa retur se va încheia, după cele 90 de minute, tot cu o remiză, calificarea se va decide în prelungiri sau la loviturile de departajare.

14-04-2022
16:07

Echipele de start la PSV Eindhoven - Leicester

S-au anunțat echipele de start la meciul PSV Eindhoven – Leicester, primul din manșa secundă a sferturilor de finală ale Conference League.

PSV Eindhoven: Mvogo – Mauro Junior, Teze, Ramalho, Max – Sangare, Gotze, Gutierrez – Gakpo, Zahavi, Veerman. Rezerve: Drommel, Muller, Bruma, Carlos Vinicius, Doan, Ledezma, Oppegard, Romero, Van Ginkel, Vertessen. Antrenor: Roger Schmidt.

Leicester: Schmeichel – Pereira, Fofana, Evans, Castagne – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall – Albrighton, Iheanacho, Barnes. Rezerve: Jakupovic, Odunze, Amartey, Braybrooke, Choudhury, Daka, Justin, Lookman, Perez, Soyuncu, Thomas, Vestergard. Antrenor: Brendan Rodgers.

Joi, 14 aprilie, vom cunoaște și numele celor patru echipe care vor juca semifinalele în noua înființata competiție europeană intercluburi, Conference League. Ca și în Europa League, situație mai rar întâlnită, nimic nu este decis după primele 90 de minute, astfel încât calificările se joacă in corpore joi seară.

Programul meciurilor retur din sferturile de finală ale Conference League

Joi, 14 aprilie, ora 22:00

ora 19:45 PSV Eindhoven – Leicester tur 0-0

Roma – Bodo Glimt tur 1-2

PAOK Salonic – Marseille tur 1-2

Slavia Praga – Feyenord tur 3-3

Din punctul nostru de vedere cel mai interesant meci va avea loc în infernul de la Salonic, unde echipa lui Răzvan Lucescu va încerca marea lovitură, eliminarea francezilor de la Marseille și calificarare în premieră a lui PAOK în semifinalele unei cupe europene.

ADVERTISEMENT

Dar la fel de atent va fi urmărit și episodul doi al confruntării Roma – Bodo Glimt, de fapt episodul patru, dacă ne gândim că ambele s-au mai întâlnit și în faza grupelor, când norvegienii au șocat Europa cu un incredibil 6-1 acasă urmat de un egal, 1-1, în Cetatea Eternă.

PSV Eindhoven – Leicester, cu mulți absenți în ambele tabere, în returul sferturilor de finală ale Conference League

De la ora 19:45 se joacă returul singurei partide fără gol în tur, pe stadionul din Eindhoven. PSV întâlnește pe Leicester și, la fel ca în tur, în ambele tabere sunt foarte mulți absenți, în special jucători de atac, element care condiționează, firește, eficacitatea celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Olandezii au șase oameni lipsă, dintre care doi sunt atacanți și unul mijlocaș ofensiv iar englezii cu unul mai puțin, însă continuă să rămână doar spectator legenda lor vie, veteranul Jamie Vardy, omul care are cea mai mare abilitate de a marca inclusiv din poziții aparent imposibile.

PAOK Salonic – Marseille, meciul arbitrat de controversatul olandez Danny Makkelie

La Salonic nu mai există încă de a doua zi după prima partidă, de la Marseille, nici un bilet la jocul retur. PAOK a pierdut cu 2-1 pe Velodrome, reușind să revină cu gol la timp pentru a lăsa deschisă o poartă largă calificării joi seară.

ADVERTISEMENT

Sigur, va fi foarte greu, OM fiind o formație foarte puternică în deplasare. Francezii au cinci jucători out, dar numai doi făceau parte din primul unsprezece, atacantul Milik și mijlocașul De la Fuente. Îngrijorătoare este prezența arbitrului olandez Makkelie, recunoscut drept un fluieraș care greșește grav, dar e protejat de UEFA.

Roma vrea prima victorie din patru meciuri cu norvegienii de la Bodo Glimt

Plin ochi va fi și Stadio Olimpico din Roma la returul dintre echipa care poartă numele capitalei Italiei și Bodo Glimt. Faptul că gialorossii nu au putut să îi bată niciodată pe nordici, nici măcar acasă, îngrijorează pe fanii Romei dar îi face și mai dornici să vadă încheiată această situație șocantă.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho are și el orgoliul lui, șifonat rău de anonimii de la Bodo și le-a cerut elevilor săi să intre pe teren cu toată determinarea pentru a șterge rușinea și a se califica în semifinale, unde ar deveni principala favorită la câștigarea trofeului.

Slavia Praga are și la returul cu Feyenoord tot zece absenți

Prima întâlnire dintre Slavia Praga și Feyenoord a fost un thriller, cel mai spectaculos meci jucat în sferturi în cele trei competiții europene. Praghezii au venit cu o echipă încropită, urmare a numărului mare de jucători indispo0nibili, dar au dat o replică fenomenală.

Și evoluția scorului a fost fascinată. Au deschis scorul olandezii, apoi au condus cehii cu 2-1 pentru ca în minutul 86 să se facă 3-2 pentru Feyenoord, care părea a fi câștigat, dar Traore a egalat în al cincilea minut de prelungiri. Problema este că și la retur numărul celor care sunt out la Slavia este de zece!

ADVERTISEMENT