Sport

Conference League, sferturi de finală, tur. Surpriză uriaşă în Norvegia: Bodo/Glimt o învinge pe AS Roma. Reacţia lui Mourinho: “Sunt favorit la calificare”

Prima manşa a sferturilor de finală din UEFA Conference League s-a jucat pe 7 aprilie, iar Bodo/Glimt a produs surpriza serii. Returul este programat pentru 14 aprilie.
07.04.2022 | 23:45
Conference League sferturi de finala tur Surpriza uriasa in Norvegia BodoGlimt o invinge pe AS Roma Reactia lui Mourinho Sunt favorit la calificare
Bodo/Glimt a produs surpriza manşei tur a sferturilor de finală din Conference League (sursă foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen)
ADVERTISEMENT
07-04-2022
21:32

Ce a spus Jose Mourinho după Bodo/Glimt - AS Roma 2-1

La finalul meciului din Norvegia, Jose Mourinho era încrezător în şansele de calificare în semifinalele Conference League şi a dat vina pe terenul sintetic pentru înfrângerea Romei în faţa lui Bodo/Glimt.

“Al doilea gol a fost absolut ridicol. Cel mai mult mă îngrijorează accidentarea lui Mancini (n.r. înlocuit în minutul 65 cu Chris Smalling). Am jucat pe un teren de plastic. Returul îl vom juca pe Olimpico, în faţa fanilor noştri, aşa că mă simt favorit pentru calificarea în semifinale. Sper să avem un arbitraj bun în retur”, a spus Jose Mourinho.

Meciul retur se va juca pe 14 aprilie, iar câştigătoarea dublei o va întâlni pe Leicester City sau PSV. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, în Anglia, scor 0-0.

07-04-2022
18:40

Rezultatele meciurilor de la ora 22:00

Tot joi s-au disputat meciurile din sferturile Europa League, rezultatele le poţi urmări aici.

Leicester – PSV Eindhoven 0-0

Bodo/Glimt – AS Roma 2-1 (Wembangomo 56, Vetlesen 89 / Pellegrini 43)

Marseille – PAOK Salonic 2-1 (Gerson 13, Payet 45 / El Kaddouri 48) / Alex Mitriţă a fost introdus pe teren în minutul 75, în locul lui Diego Biseswar.


Incidente şi pe “Velodrome”. Francezii, show pirotehnic în tribune

Au fost incidente pe “Velodrome” şi în minutele premergătoare meciului. Ultraşii celor două echipe s-au bombardat cu torţe, iar la staţia de amplificare a stadionului a fost făcut anunţul că meciul ar putea să nu înceapă din cauza problemelor din tribune.

Într-un final, fanii s-au potolit, însă forţele de ordine sunt pregătite pentru orice eveniment. Imediat după startul meciului, francezii au aprins noi torţe şi şi-au desfăşurat coregrafia.

07-04-2022
16:43

Feyenoord - Slavia Praga 3-3

Tot joi se dispută meciurile din sferturile Europa League, rezultatele le poţi urmări aici.

FINAL: Feyenoord – Slavia Praga 3-3. Returul este programat pentru 14 aprilie.

Min. 90+5: GOOOL Slavia Praga! La ultima fază a meciului, Ibrahim Traore a reuşit să marcheze golul egalizator pentru cehi.

Min. 86: GOOOL Feyenoord! Orkun Kokcu înscrie dintr-o lovitură liberă, de la marginea careului, cu un şut în forţă.

Min. 74: GOOOL Feyenoord! Marcos Sensi egalează cu o minge realuată în poartă din careul mic.

Min. 67: GOOOL Slavia Praga! Yira Sor îi aduce în avantaj pe cehi, după o pasă primită de la Ivan Schranz.

Min. 41: GOOOL Slavia Praga! Peter Olayinka a egalat, după ce a recuperat o minge în careul olandezilor.

Min. 10: GOOOL Feyenoord! Luis Sinisterra deschide scorul cu un şut din afara careului.

Min. 1: A început meciul Feyenoord – Slavia Praga.

07-04-2022
16:27

Noi incidente înaintea meciului Marseille - PAOK

După bătaia de pe străzile din Marseille, de miercuri noapte, grecii şi francezii s-au încăierat din nou, înaintea meciului de pe Velodrome. Un fan al lui OM şi doi ai lui PAOK au fost arestaţi, joi după-amiază, în urma unei lupte între suporteri.

Pentru a evita noi bătăi între fanii celor două echipe, poliţia din Marseille a decis ca ultraşii lui PAOK să fie conduşi spre stadion la bordul a 24 de autobuze, care vor avea parte de escortă.

07-04-2022
15:52

Formaţiile de start la Feyenoord - Slavia Praga. Cojocaru, pe bancă la olandezi

Feyenoord: Marciano – Pedersen, Trauner, Sensei, Malacia – Til, Aursnes, Kokcu – Nelson, Linssen, Sinisterra. Rezerve: Cojocaru, Jansen – Benita, Dessers, Hendriks, Hendrix, Jahanbakhsh, Toornstra, Valk, Walemark. Antrenor: Arne Slot.

Slavia Praga: Kolar – Bah, Kudela, Kacharaba, Dorley – Talovierov, Holes – Schranz, Traore, Olayinka – Sor. Rezerve: Mandous, Sirotnik – Beranek, Biegnon, Lingr, Madsen, A. Pudil, M. Pudil, Tecl, Tredl, Zitny. Antrenor: Jindrich Trpisovsky

07-04-2022
09:37

Bătaie între ultrașii lui Marseille și PAOK Salonic și poliția franceză

Atmosfera s-a încins la maximum la Marseille, înainte de meciul din sferturile Conference League între Olympique Marseille și PAOK Salonic.

Ultrașii lui PAOK Salonic sunt susținuți de cei ai lui Partizan Belgrad, în timp ce ai lui Marseille de cei ai lui AEK Atena, marea rivală.

Aproximativ 150 de suporteri ai lui PAOK s-au confruntat pe străzile din Marseille cu ultrașii lui Olympique, iar poliția a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene într-un hotel unde erau cazați ultrașii lui PAOK.

Un grup de suporteri ai lui PAOK a fost înconjurat de huliganii lui Marseille, iar grecii strigau disperați ca violențele să înceteze, fiind încercuiți.

 

Joi, 7 aprilie, sunt programate toate cele patru meciuri din cadrul manşei tur a sferturilor de finală din Conference League. Returul acestor confruntări se va derula exact peste o săptămână, adică joi, 14 aprilie. În cursă a mai rămas o singură echipă unde avem conexiune românească, PAOK Salonic.

Conference League, programul sferturilor de finală, manșa tur

Joi, 7 aprilie

  • ora 19:45 Feyenoord – Slavia Praga
  • ora 22:00 Leicester – PSV Eindhoven
  • ora 22:00 Bodo Glimt – AS Roma
  • ora 22:00 Marseille – PAOK Salonic
ADVERTISEMENT

AS Roma și Feyenoord, printre favoritele la calificarea în semifinale

La prima vedere, favorite pentru a merge mai departe în semifinale sunt, după calculele bookmakerilor, Feyenoord, Leicester, AS Roma şi Marseille, ceea ce, să recunoaştem, ar alcătui un tablou al penultimei faze a primei ediţii din această nouă competiţie europeană foarte puternic.

Aici toate echipele s-au calificat după luptele din teren din optimile de finală, pentru că nicio formaţie nu a putut beneficia în etapa anterioară de excluderea unei reprezentante a Rusiei, aşa cum s-a întâmplat în cazul Europa League, unde RB Leipzig a urcat în sferturi fără joace împotriva lui Spartak Moscova.

ADVERTISEMENT

Golgheterul Milik nu va juca la Marseille împotriva echipei lui Răzvan Lucescu

PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu, are o sarcină deosebit de grea pe Velodrome din Marseille, unde se spune că orice echipă vizitatoare intră în infern. Fanii lui OM vor veni în număr mare, ei sperând ca echipa lor să meargă înainte şi să câştige trofeul.

Marseille va avea însă un lot din care vor lipsi cel puţin trei jucători importanţi, unul fiind chiar cheia atacului, polonezul Milik. În afara lui, nu vor mai juca De la Fuente şi Peres, ultimul pentru cumul de cartonaşe galbene. Marseille are şi aşa destui jucători de clasă, în frunte cu căpitanul Payet.

ADVERTISEMENT

AS Roma vrea revanşa cu norvegienii de la Bodo Glimt

În mod clar, un meci foarte mult aşteptat este reeditarea dublei din grupele Conference League dintre Bodo Glimt şi AS Roma. În grupe, norvegienii au administrat unul dintre cele mai umilitoare eşecuri din istorie Romei, scor 6-1, şi nu au pierdut nici la retur, pe Olimpico. AS Roma a reuşit totuşi să iasă din grupe în ultima etapă şi acum are în plan numai revanşa.

Antrenorul Jose Mourinho a declarat că a primit cu satisfacţie faptul că echipa lui va întâlni din nou pe Bodo Glimt, pentru că trebuie ştearsă ruşinea pentru cele întâmplate la meciul din Norvegia în grupă şi trebuie demonstrat că a fost doar un accident, Roma fiind echipa superioară pe ansamblu.

ADVERTISEMENT

Slavia Praga nu ştie ce jucători va trimite pe teren la Rotterdam

O situaţie ingrată are Slavia Praga, echipa la care a jucat până în iarnă Nicuşor Stanciu. Pentru meciul de la Rotterdam cu Feyenoord sunt nu mai puţin de 11 jucători out, alţi trei aşteptând avizul medicilor. Nu sunt cazuri de COVID, ci accidentări şi trei jucători nu au fost incluşi în lot din decizie de antrenor.

Leicester – PSV Eindhoven este şi el un joc intens condiţionat de absenţe importante în ambele tabere, în jur de cinci de fiecare parte. Piesa cea mai grea care va lipsi la vulpi este cel mai experimentat jucător din atac, veteranul James Vardy.

ADVERTISEMENT