Fotbal intern

Conferinţa istorică a lui Hagi! 20 de ani de la “Merităm statuie”! Video

03.06.2018 | 11:17
Conferinta istorica a lui Hagi 20 de ani de la Meritam statuie Video
20 de ani de la discursul în care Gică Hagi cerea statuie pentru Generaţia de Aur

În urmă cu 20 de ani, pe 3 iunie 1998, fotbalul românesc se pregătea de Campionatul Mondial din Franţa, iar tricolorii jucau un meci amical cu Paraguayul. Gică Hagi şi compania au câştigat partida disputată pe stadionul “Ghencea”, însă momentul va rămâne în istorie datorită conferinţei de presă în care “Regele” a avut o reacţie nervoasă la adresa presei.

Totul a pornit după un conflict între fanii naţionalei şi Bogdan Stelea. Portarul tricolorilor a primit un gol de la mare distanţă în minutul 64, iar suporterii de pe “Ghencea” s-au dezlănţuit. “Arnold” a fost înjurat, iar acesta, având şi probleme personale cu fiul lui, le-a arătat degetul mijlociu celor din tribune. În plus, Cristian Dulca a intrat la rândul lui în gura suporterilor. La finalul meciului, Gică Hagi şi-a vărsat nervii pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă.

Gică Hagi a anunţat declinul naţionalei în discursul “Merităm statuie”

“De zece ani v-am obişnuit cam prost faţă de condiţiile care sunt în România. Nu avem nimic, niciun fotbal. Ce performanţă a făcut vreo echipă în România? Merităm să ne faceţi statuie pentru ce am făcut noi, având în vedere condiţiile din România. Rezultatele cântă cu noi. Se duce fotbalul românesc. Se duce. Zero. În doi-trei ani, zero, a declarat Gică Hagi.

În ultimii 20 de ani, echipa naţională a României s-a calificat la doar trei turnee finale, toate de Campionat European (2000, 2008 şi 2016). De precizat că la EURO 2000, Gică Hagi a jucat în ultimele meciuri din preliminarii.