„Am trei semne de întrebare. Marica? 60-70 de minute”

Cu o zi înaintea meciului crucial din preliminariile pentru Mondialul din Brazilia, România-Ungaria, selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit despre felul în care s-au pregătit tricolorii şi a...
05.09.2013 | 13:16
Am trei semne de intrebare Marica 6070 de minute

Cu o zi înaintea meciului crucial din preliminariile pentru Mondialul din Brazilia, România-Ungaria, selecţionerul Victor Piţurcă a vorbit despre felul în care s-au pregătit tricolorii şi a dezvăluit obiectivul pentru dubla cu Ungaria şi cu Turcia. Vezi mai jos cele mai interesante lucruri pe care Victor Piţurcă le-a zis la conferinţa de presă din preziua meciului cu maghiarii:

13:15 „Am de gînd ca şi mîine dimineaţă să fac o ultimă repetiţie. O să văd cum se prezintă fizic. Lotul e valid, şi-au revenit şi cei care aveau probleme. Nu m-am decis asupra primului 11. Mai am două-trei semne de întrebare. Trebuie să cîştigăm şi să luăm o opţiune serioasă la calificare”

13:18 „Marica poate duce 60-70 de minute, fără probleme. El poate duce şi tot jocul, îl ştiu foarte bine şi e foarte puternic. Unii sunt foarte îngrijoraţi. Dacă va juca sau nu Marica e numai decizia mea. Eu răspund de binele echipei naţionale. Postul de atacant e unul dintre semnele mele de întrebare”

13:20 „Chiricheş avea o contractură după antrenamentul de la Tottenham. Acum e în regulă, se simte bine.”

13:21 „Torje se află la cel mai înalt nivel. Nici cînd juca meci de meci nu era în forma asta fizică. Una sunt antrenamentele şi alta e meciul. Vom vedea dacă va intra din primul minut.”

13:22 „Nu mă interesează ce apare în presă. Sunt doar vorbe de consum în care presa e avantajată, nu mă interesează asta. Nu am auzit de vreo discuţie între Maxim şi Hajnal.”

13:23 „Am fost acum 2 zile să văd gazonul. Terenul arată foarte bine. Mai avea nevoie să fie călcat de 2-3 ori ca să se aşeze bine brazdele. Sper ca la ora jocului să fie şi mai bun. Am mers să văd dacă e nevoie să facem un antrenament acolo, însă cei de acolo m-au asigurat că va fi bun la ora meciului. Nu cred că ne avantajează pe noi, şi ungurii au în echipă jucători tehnici.”

13:25 „Teoretic şi la un meci egal rămînem cu şanse să mergem la baraj, însă va trebui să cîştigăm cu Turcia. Noi acum ţintim victoria cu Ungaria, nu vreau să mă gîndesc că meciul se va termina egal.”

13:26 „Băieţii sunt conştienţi de importanţa jocului, însă această presiune nu trebuie să apese pe umerii lor. Nu este un război, e doar un meci de fotbal. Va fi foarte important să punem probleme cînd vom avea mingea în posesie.”

13:27 „Nea Imi ne spunea cînd eram jucător la Steaua să intrăm pe teren şi să jucăm de plăcere. Aşa le zic şi eu jucătorilor mei acum: să fie şi cîini, şi răi, dar fiţi şi gentelmani.”

13:29 „În 1999 era o încărcătură şi mai mare. Nu aveam nici o victorie cu Ungaria. Atunci nu ne băteam cu ei pentru locul 2, eram în luptă pentru locul 1 cu Portugalia. Acum e altceva.”

13:31 „Maxim poate da randament oriunde în atac, atît pe benzi cît şi în centru. Cînd intră în posesie poate specula spaţiile libere lăsate de echipa adversă. I-am trasat deja partitura tactică.”

13:32 „Atacul lor poate diferenţa în orice moment. Szalai, Dzsudzsak şi Hajnal pot face oricînd diferenţa. Au jucători foarte buni şi ne pot pune mari probleme.”

13:34 „Am lucrat cum am lucrat tot timpul fazele fixe. Ştiu că ei au jucători foarte înalţi. Sper să nu se mai întîmple ce s-a întîmplat la Budapesta. Acel gol şi-a pus amprenta asupra rezultatului final. Sper ca de data aceasta să marcăm noi din faze fixe. Ei nu vor presa, e o echipă care are nevoie de spaţii, are jucători de viteză, vom vedea cum vor aborda ei jocul.”

13:36 „Ce să facem acum, să nu atacăm ca au ei jucători rapizi? Toate echipele au jucători de viteză. Ne vom lua măsuri de precauţie. Fanii trebuie sî ne susţină pînă la final. Noi le promitem că vom face totul pentru victorie. Dacă nu vom reuşi atunci eu voi fi principalul vinovat.”

13:38 „ Tănase are parte de un regim special din partea suporterilor pentru că în tribună sunt rivalii Stelei. La amicalul cu Tobago a fost huiduit Bogdan Stancu. Trebuie ca toţi să dea randament maxim pentru a cîştiga jocul. Sper ca suporterii să facă diferenţa, mai ales în momentele grele.”

13:40 „Eu cred că partea noastră dreaptă e cea mai puternică, să fie atenţi oaspeţii noştri. Avem o parte dreaptă foarte tehnică care va pune mari probleme maghiarilor.”

13:41 „Vom vedea cine va fi căpitanul echipei naţionale. Momentan nu m-am decis. Am cinci jucători care ar putea purta banderola.”

13:42 „Nu mă interesează dacă Federaţia va premia calificarea la baraj, tot ce contează pentru mine este meciul cu Ungaria.”