Sporturi

Confesiunea lui Evander Holyfield, după ce a pierdut peste 250 de milioane de dolari. „Toți mă furau, și furau, și furau!”

13.08.2020 | 11:43
Confesiunea lui Evander Holyfield dupa ce a pierdut peste 250 de milioane de dolari Toti ma furau si furau si furau
ADVERTISEMENT

Fostul campion mondial la box la categoria grea, americanul Evander Holyfield, a câştigat o avere din bursele avute la meciuri, dar cea mai mare parte din aceşti bani i-a risipit în afaceri neinspirate sau în probleme conjugale furtunoase.

Tabloidul britanic The Sun scrie că pugilistul a pierdut cea mai mare parte din avere în investiţiile haotice în care s-a băgat. Spre deosebire de alţi sportivi, Holyfield nu a fost genul care să piardă nopţile prin cluburi, însă şi la capitolul femei se poate spune că are o poveste demnă de un campion.

ADVERTISEMENT

În total, americanul a cheltuit 250 milioane de euro și a ajuns să fie evacuat din casa uriașă pe care și-o cumpărase, cu 109 dormitoare. Recunoaşte că nimeni nu este vinovat de această situaţie decât el însuşi.

Evander Holyfield a pierdut o avere în investiţii neinspirate

The Sun prezintă doar o mică parte din investiţiile total negândite ale boxerului, care aveau să îi provoace pierderi importante. Holyfield a încercat să facă totul pe cont propriu, fără a cere sfatul cuiva mai priceput în domeniul în care intenţiona să investească.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Holyfield vindea sub umbrela unui unic brand grătare, extinctoare și sosuri pentru carnea prăjită pe grătar! Holyfield a pierdut aproximativ două milioane de euro când și-a închis casa de producție ”Real Deal Records” și de peste trei ori mai mulți bani din cauza unui restaurant falimentar.

Evacuat din casa cu 109 dormitoare

În 2008, Holyfield a fost evacuat din casa imensă cu 109 dormitoare pe care și-o achiziționase, pentru că acumulase datorii de peste 11 milioane de euro. Pugilistul nu a  primit însă decât 6,3 milioane de euro de pe urma vânzării casei din Atlanta către rapperul Rick Ross, evident sumă insuficientă pentru a putea stinge datoria.

ADVERTISEMENT

O altă explicaţie pentru modul în care a „reuşit” Holyfield să îşi risipească averea este viaţa personală, care dacă nu a cunoscut excesele des întâlnite la sportivi, tot are o particularitate greu de regăsit în altă parte.

Pensii alimentare pentru 11 copii!

În sensul în care pugilistul a bifat trei divorţuri şi are de plătit pensii alimentare la nu mai puţin de 11 copii, rodul legăturilor cu şase femei, ceea ce scoate la iveală imaginea unui adevărat armăsar în dormitor, dar cu consecinţe dezastruoase în plan financiar.

ADVERTISEMENT

Holyfield locuiește acum într-un apartament cu două dormitoare, iar fostul pugilist a reflectat cu amărăciune: “Când nu ai pe cineva care să aibă grijă de tine, toată lumea ciupește câte ceva. Doamne, cum furau, și furau, și furau! Este greu să cazi de sus, simți că este prea târziu. Voiam să le las ceva copiilor mei, ca să nu aibă niciodată grija zilei de mâine. Am fost un prost, dar acum nu mai sunt”.

ADVERTISEMENT