Fotbal intern

Confesiunea lui Sergiu Buș, după transferul de la FCSB: „Gigi Becali vrea să producă bani”

23.01.2021 | 11:56
Confesiunea lui Sergiu Bus dupa transferul de la FCSB Gigi Becali vrea sa produca bani
ADVERTISEMENT

Atacantul Sergiu Buș a plecat de la FCSB, după doar un tur de campionat jucat în tricoul roș-albastru. El a vorbit despre decizia de a se transfera în Coreea de Sud la vârsta de 28 de ani.

FANATIK a anunțat în exclusivitate mutarea atacantului la Seongnam FC în schimbul sumei de 300.000 de euro. Transferul s-a oficializat în data de 21 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș a vorbit într-un interviu despre decizia de a pleca la FCSB, dar și despre relația cu Gigi Becali, MM Stoica și Toni Petrea, antrenorul liderului Ligii 1.

Confesiunea lui Sergiu Buș, după transferul de la FCSB. Ce spune despre Gigi Becali

Sergiu Buș nu era pe placul patronului, deși Gigi Becali anunțase atunci când l-a prezentat pe atacant la palat că vrea ca fostul fotbalist al lui Gaz Metan Mediaș să o transforme pe FCSB în Juventus de România.

ADVERTISEMENT

Astfel că șeful roș-albaștrilor nu s-a opus plecării lui Buș în Coreea de Sud și l-a cedat în schimbul sumei de 300.000 de euro, deși anunțase exclusiv pentru FANATIK că vrea 500.000 la schimbul jucătorului.

Fostul atacant al echipei care conduce competiția internă a dezvăluit că nu a discutat personal cu Gigi Becali în contextul transferului în Coreea de Sud. El și-a arătat, însă, recunoștința pentru faptul că a fost lăsat să profite de o oportunitate excelentă.

ADVERTISEMENT

„N-am vorbit personal (n.r. cu Gigi Becali). Am făcut un telefon fără fir prin Bogdan Apostu. I-a spus agentului meu să nu cred că dânsul a renunțat la mine ușor. Însă oferta a fost bunicică, mai ales că eu am venit liber aici.

Oricum aș fi jucat mai puțin, domnul Becali având politica proprie, de a promova tinerii jucători. Dânsul vrea să producă bani. Chiar îi mulțumesc pentru tot, am 28 de ani, o familie în spate, mă ajută transferul. Această șansă nu era de ratat”, a spus Buș pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cum a colaborat cu Toni Petrea și Mihai Stoica: „Sper să nu fie supărat”

Fostul atacant al FCSB a vorbit și despre colaborarea pe care a avut-o cu Toni Petrea, antrenorul roș-albaștrilor, și cu managerul Mihai Stoica. Buș crede că acesta din urmă a fost supărat după ce a aflat de decizia sa de a pleca în Coreea de Sud.

„Își face foarte bine treaba (n.r. Toni Petrea). Știe să țină jucătorii uniți. Antrenamentele sunt frumoase. Asta am pierdut, că nu mi-am notat antrenamentele. M-aș bucura enorm să ia campionatul în primul său an ca “principal”.

Mi-am făcut mulți prieteni, am avut o relație extraordinară cu jucătorii și stafful. Sper doar că domnul MM și ceilalți din staff să nu creadă că am făcut-o dinadins, că mi-aș fi dorit să plec. Dar a fost o ofertă chiar bună, greu de refuzat.

Când m-am întâlnit cu el (n.r. Mihai Stoica), în momentul în care am fost să-mi iau rămas bun de la colegi, era ușor supărat cred. Îl înțeleg, cred și știu și eu că am fost un jucător important. În ciuda faptului că ieșeam repede din teren. Mereu m-am văzut ca pe un jucător important, probabil și dânsul a crezut la fel.

A căzut ca un șoc pentru dânsul plecarea mea. Totul s-a întâmplat repede. În decurs de câteva ore cluburile s-au înțeles. Nici n-am apucat să anunț pe cineva. În afară de mine și Bogdan Apostu nu știa nimeni”, a mai spus Buș.

O vede pe FCSB favorită la titlu. Darius Olaru e preferatul său

Deși a jucat doar pentru o jumătate de sezon la FCSB, Sergiu Buș a mărturisit că s-a simțit foarte bine în tabăra roș-albaștrilor și a dezvăluit că este convins că echipa lui Toni Petrea va câștiga titlul în Liga 1.

„A fost o plăcere să joc la cel mai mare club din România. O onoare, sincer. Mi-am făcut mulți prieteni, am avut o relație extraordinară cu jucătorii și stafful. Mi-am dorit să vin la Steaua (n.r. FCSB), a fost o provocare pentru mine. Mi-am asumat că se poate întâmpla asta (n.r. să joace puțin), sunt bărbat în toată firea. De ce ți-e frică, nu scapi, e o vorbă!

Din primul meci am fost schimbat. Apoi, m-am obișnuit cu situația asta. Nu cred că m-a influențat drastic. Mereu m-am comportat profesionist, mi-am făcut treaba. Oricât aș mai fi jucat acolo, aș fi făcut-o cu mare plăcere și dăruire. Normal că FCSB e favorită la titlu! Am vorbit cu colegii când mi-am luat rămas bun. Să-mi trimită și mie o medalie, prin poștă sau cumva. Medalia de aur, bineînțeles, nu cea argintie”, a mai spus Buș.

Atacantul a vorbit și despre colaborarea cu preparatorul fizic Thomas Neubert, pe care îl laudă pentru metodele de pregătire practicate. De asemenea, el și-a exprimat simpatia pentru Darius Olaru și a anunțat că îl vede pe Octavian Popescu evoluând în banda stângă. Buș crede că vârful de la FC Viitorul, Kevin Luckassen, ar fi potrivit la FCSB.

„Ți-e greu la început cu el (n.r. Thomas Neubert), cu antrenamentele lui. Sunt foarte tari. Dar după ce te obișnuiești, te simți mult mai puternic. Se și vede în teren. Anul acesta, Steaua (n.r. FCSB) e cea mai pregătită fizic. Simțeam asta în teren și, atunci când picioarele pot, poate și mintea.

Îl îndrăgesc pe Darius Olaru, îl consider fratele meu mai mic. Stăteam cu el în cameră. Încercam mereu să-l ajut cu sfaturi. E un jucător profesionist, veți auzi multe despre el. Îl văd pe Octavian Popescu în bandă, așa cred eu. Sigur, Steaua poate juca și fără vârf. Dacă mă pui să recomand un atacant, poate ar fi Luckassen”, a încheiat Buș


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 1,57 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT