News

Confesiunea tristă a unui elev cu nota 9,11 la BAC: ”Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc”

Un elev din România cu o notă foarte bună la BAC 2022, 9,11, are o confesiune tristă și resemnată după ”examenul maturității”.
05.07.2022 | 15:37
Confesiunea trista a unui elev cu nota 911 la BAC Draga scoala de mine tiai batut joc
Un elev cu 9,11 la BAC, resemnat după examenul maturității: ”Dragă școală, ei eșuat în ceea ce mă privește”. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Iosif, un elev din Botoșani a obținut o notă excelentă la examenul de Bacalaureat, 9,11. În loc să se bucure de rezultatul foarte bun, tânărul transmite un mesaj trist pe pagina sa de Facebook.

Un elev cu 9,11 la BAC, resemnat după examenul maturității: ”Dragă școală, ai eșuat în ceea ce mă privește”

Într-o amplă postare pe site-ul de socializare, proaspătul absolvent de liceu își exprimă direct, fără ocolișuri, cu cuvinte foarte dure, dezamăgirea față de sistemul educațional din România, după 12 ani de școală.

ADVERTISEMENT

Deși instituția școlii l-a ajutat să obțină o notă mult peste media națională de la BAC, băiatul din Botoșani trage mai multe concluzii alarmante.

”Dragă școală, sunt un eșec exemplu al mediocrității tale”; ”Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc”; ”Nu ai făcut nimic pentru mine”; ”În 12 ani nu ai reușit să mă înveți nimic!”, sunt doar câteva dintre concluziile expuse de tânăr.

ADVERTISEMENT

”Am luat bacalaureatul cu brio. Dar, dragă școală, ai eșuat în ceea ce mă privește. Am fost prieteni timp de 12 ani, am crescut împreună, dar nu m-ai învățat nimic. 12 ani de școală în care nu ai reușit să mă înveți nimic.

Dragă școală, îți mulțumesc, ai încercat să mă educi, dar sunt un eșec al limitărilor tale. Și cel mai trist este că nu sunt singurul eșec. Dar nu e vina ta. Dragă școală, nu ești stăpână pe tine, nu este vina ta că nu există oameni capabili care să te îndrume. Ești mama tuturor puștilor din România, dar în același timp ești dovada că societatea nu vrea ca acești puști să își contureze un viitor, astfel încât tu să evoluezi.

ADVERTISEMENT

(…) Nu mi-ai deschis nicio ușă, nu mi-ai dat niciun sfat, nu mi-ai arătat drumul corect. Nu ai făcut nimic pentru mine. Ai stat lângă mine 12 ani, te-ai uitat la mine, ai râs alături de mine, ai plâns alături de mine, dar nu mi-ai spus nimic. M-ai lăsat să mă descurc singur, să mă maturizez singur, să devin responsabil singur. Tu doar ai tăcut și te-ai prefăcut că e meritul tău. Nu e!

În 12 ani, nu m-ai învățat absolut nimic. Da, știu să scriu, să calculez, să număr, dar nu pentru că mi-ai vrut binele, ci pentru că era normal să știu să fac cele enumerate anterior. În același timp, m-ai stresat pentru fiecare examen din viața mea, dar nu m-ai învățat cum să mă organizez ca să fie totul bine”, scrie elevul din Botoșani.

ADVERTISEMENT

”Bacalaureatul arată felul în care a eșuat școala cu toți puștii ei”

În opinia tânărului absolvent de liceu, în prezent, BAC-ul nu mai arată cât de capabil e un elev, ci ”felul în care a eșuat școala cu toți puștii ei”.

Iosif cere școlii românești să nu-și mai bată joc de elevii săi așa cum și-a bătut joc de el.

”Ce m-ai învățat în schimb? Să mă uit cu dezgust și să râd de toți cei ce au luat notă mai mică decât am luat eu la bacalaureat, să mă uit cu invidie și să spun că ”nu e pe merit” la cei ce au luat note mai mari decât mine. Dar eu nu o să fac asta. Pentru că bacalaureatul nu arată cât de capabil ești, ci arată felul în care a eșuat școala cu toți puștii ei. Am învățat pentru bac în 3-4 săptămâni, alții au învățat mai bine de un an și au note mult mai mici. Pentru că bacalaureatul nu este despre merit, ci despre cine rezistă cel mai bine presiunii.

Dragă școală, de mine ți-ai bătut joc. Dar te rog, nu-ți mai bate joc de ceilalți. Nu îi lăsa să lupte singuri pentru pasiunile lor. Tu ar trebui să fii cea ce îi împinge de la spate și cea care îi încurajează pe puști atunci când aceștia simt că nu mai pot. Uită de mine, am fost doar un trecător. Dar nu uita, dacă vrei să te vindeci, ai nevoie de cei de care acum râzi. Tu rămâi pe loc, ei cresc și într-o zi te vor conduce. Nu îi lăsa să își bată joc de tine, doar pentru că sunt un nou eșec al tău.

Totuși îți voi mulțumi pentru cei 12 ani în care, nu datorită ție, dar prin intermediul tău, am râs, am cunoscut oameni faini și am reușit, de unul singur, să îmi găsesc un drum. O să rămâi mereu în sufletul meu drept simbol al adolescenței, însă, în ciuda vieții frumoase pe care o am, simbolul adolescenței mele este un eșec.

Al tău viitor anonim, Iosif”, scrie elevul din Botoșani.

Până la ora publicării acestui articol, postarea elevului din Botoșani, care a devenit virală, a strâns aproape 1.000 de aprecieri și peste 500 de distribuiri.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o...
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o Rusie fără Putin
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!