Sport

Confesiuni dureroase ale Larisei Iordache despre experiența de la JO Tokyo 2020. ”Am tras de mine până mi se făcea rău”

Larisa Iordache a fost una dintre vedetele concursului de gimnastică de la Jocurile Olimpice din această vară. Chinuită de dureri, sportiva s-a retras, însă, din finala de la bârnă.
09.09.2021 | 13:51
Confesiuni dureroase ale Larisei Iordache despre experienta de la JO Tokyo 2020 Am tras de mine pana mi se facea rau
ADVERTISEMENT

Larisa Iordache a revenit fantastic în circuitul gimnasticii mondiale, după ani de probleme medicale care i-au pus cariera în pericol.

Cea mai bună gimnastă a momentului în România, s-a calificat în finala olimpică de la bârnă, dar, s-a văzut obligată să abandoneze, din cauza durerilor insuportabile.

ADVERTISEMENT

După un an de coșmar, Larisa Iordache se tratează la pishoterapeut

Pentru Larisa Iordache anul 2021 a fostul unul de coșmar. Accidentările s-au ținut scai de marea campioană. Și totuși, Larisa obținea în luna aprilie biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

A urmat decesul mamei sportivei și abandonul din finala olimpică de la bârnă. Gimnasta a dezvăluit că evenimentele premergătoare Jocurilor Olimpice i-au provocat o prelungită stare de depresie.

ADVERTISEMENT

”După 3 zile de la evenimentul nefericit care s-a întâmplat în familia mea, am intrat într-o mica depresie și cu ajutorul antrenorilor mei m-am ridicat ușor, ușor.

Nu mai voiam să vorbesc cu nimeni, nu mai voiam să comunic, iar domnul Cristi Moldovan m-a luat de umeri și mi-a zis: ’Campionul din tine nu vrea să renunțe’. și atunci m-am trezit la realitate și am zis că nu vreau să renunț”, povestește sportiva, care a adăugat că de mai multă vreme a apelat și la un psihoterapeut pentru a depăși momentele de anxietate.

ADVERTISEMENT

”Fac terapie, pentru că trebuie să te descoperi pe tine, în primul rând, trebuie să te simți bine în pielea ta. Făcând terapie am învățat să mă accept pe mine, chiar și când nu sunt bine.

Pentru că nu suportam acel lucru și intram într-o pasă foarte proastă a mea. Și mă duceam undeva foarte jos și nu mai puteam să mă ridic”, a spus gimnasta.

ADVERTISEMENT

Amintiri dureroase, la propriu, despre competiția de la Tokyo

În ciuda problemelor medicale care par să nu se mai sfârșească pentru Larisa, gimnasta a avut o evoluție extrem de apreciată în calificările pentru finala olimpică la bârnă.

A obținut a patra notă și era cotată cu șanse reală să încheie competiția pe podium. Însă, efortul depus în perioada de pregătiri și mai ales în concursul din Japonia a fost unul dureros la propriu.

”Aveam niște probleme destul de grave. Toate lucrurile se încurcau în capul meu, nu mai știam cum să fac anumite elemente și până în ziua competiției m-am chinuit să o iau în fiecare zi de la capăt.

Am tras de mine până la extrem, până la durerea suportabilă pentru mine, am ajuns până la durerea în care mi se făcea pur și simplu rău”, rememorează sportiva.

Se pregătește pentru Campionatele Mondiale

Gimnasta legitimată la Dinamo nu a zăbovit prea mult în vacanță, după revenirea de la Jocurile Olimpice. Și-a reluat antrenamentele și vrea să facă o figură cât mai frumoasă la Mondialele din această toamnă.

”Nu este ușor să treacă peste tot ce a pățit, dar își dorește foarte mult să termine anul așa cum și-a propus în forță cu participarea la campionatul mondial.

Ne arată în fiecare zi cât își dorește să fie la această competiție. Cum vine și își face programul de pregătire, cum își respectă programul de recuperare cu kinetoterapeutul și sperăm să fie bine”, a declarat Cristi Moldovan, antrenorul Larisei Iordache.

Deși măcinată de accidentări, sportiva e foarte hotărâtă să nu renunțe la gimnastica de performanță și nu respinge ideea de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

ADVERTISEMENT