ADVERTISEMENT
Fotbal international

Confesiunile lui Diego Maradona. “Voi fi dependent de droguri toată viaţa!” L-a făcut praf pe Messi: “Este inutil să-l faci lider de echipă”

Autori: Iulian Pavel, Sorin Dumitrescu | 09.04.2020 | 15:00
Confesiunile lui Diego Maradona.
Confesiunile lui Diego Maradona. "Voi fi dependent de droguri toată viaţa!" L-a făcut praf pe Messi: "Este inutil să-l faci lider de echipă". Foto: Hepta.ro

Cotidianul spaniol Marca ïi dedicå un amplu maerial lui Diego Armando Maradona, considerat de mulți drept egalul lui Pele la titlul de cel mai bun jucător al tuturor timpurilor sau chiar deasupra brazilianului.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante borne din viața lui Diego Maradona

Reconstituirea vieții lui Diego Maradona este făcută din cuvintele acestuia, declarațiile sale fiind întotdeauna adevărată gură de oxigen pentru mass-media, pentru că ele au avut mereu substanță și culoare, așa cum a fost și jocul de geniu al argentinianului.

Drogul l-a bântuit pe Maradona în timpul carierei sale de fotbal și de-a lungul vieții. Primul scandal, în 1991, la Napoli. El Pibe d’Oro a fost depistat pozitiv pentru cocaină și a primit o sancțiune de 15 luni fără să joace, la fel ca mai târziu în Cupa Mondială a Statelor Unite din 1994.

ADVERTISEMENT

Prima oară când a luat droguri a fost în 1982

“Am luat droguri pentru o parte din cariera mea, dar nu le-am folosit niciodată pentru a mă stimula. Cei care spun despre cocaină că te stimulează nu știu nimic. Dacă iei cocaină pentru a juca fotbal, nu poți juca. Cocaina nu este bună pentru a fi mai bun pe teren. “, a amintit Diego în revista Gente din 1996.

“Am încercat drogurile pentru prima dată în Europa în 1982. Aveam 22 de ani. A fost suficient să iau o dată și de atunci nu m-am mai putut opri. Am avut odată un moment când era să mă prindă una dintre fetele mele. Nu am aprins lumina. Am mers la baie cu luminile stinse. Deodată Dalma a bătut la ușă. Aproape am murit! Am fost dependent de droguri, sunt dependent de droguri și voi fi dependent de droguri pentru toată viața”.

ADVERTISEMENT

Meciurile pe care le-a avut cu presa

La începutul anului 1994, cu puțin timp înainte de  a fi prins din nou dopat, la Campionatul Mondial din SUA a avut o primă ieșire urâtă față de ziariști.  Jurnaliștii au fost întotdeauna o altă sursă de conflict pentru El Pelusa. Și cu acea ocazie, a folosit o pușcă cu aer comprimat cu care a tras pentru a descuraja reporterii care stăteau de pază la ușa casei sale.

În 2013, încă un episod. De data aceasta, a aruncat pietre și a lovit cu piciorul. “S-a dat jos cu un trabuc în mână și a început să ne insulte. Deoarece tot făceam poze, a început să caute pietre în nămol și le-a aruncat spre noi. În timp ce continuam, s-a ridicat și a dat cu piciorul unui coleg”, și-a amintit un fotograf.

ADVERTISEMENT

Nici Messi nu a scăpat de critici

Maradona a fost implicat și într-o altercație cu una dintre partenerele sale. S-a întâmplat la Madrid, într-un hotel. Maradona venise pentru a vedea meciul Real Madrid – Napoli din Champions League.   Poliția l-a interpelat pentru o presupusă agresiune care ar fi comis-o asupra prietenei sale Rocio Oliva, dar aceasta a declarat că a fost vorba doar de o discuție mai aprinsă.

Limba lui ascuțită nu a iertat pe nimeni. Nici măcar cel socotit urmașul său, Lionel Messi, nu a scăpat. “Este inutil să încerci să faci un lider de echipă dintr-un tip care merge de 20 de ori la baie înainte de meci”. Iar privind comparația cu el a spus: “Nimeni nu se îndoiește de valoarea lui Leo, dar, desigur nu el este cel mai bun”.

ADVERTISEMENT

I-a desființat pe politicienii de la Casa Albă

Nici rivalul lui Messi nu a scăpat. Maradona a spus despre Cristiano Ronaldo că “vă dă un gol și imediat vă vinde un șampon!”. Iar rivalitatea celor doi a știut să o judece elegant: “Mi-aș dori ca Ronaldo să fie argentinian, dar am avut unul la fel de bun ca el, Gabriel Batistuta. Îmi place Messi mai mult, dar nu este deasupra lui Cristiano.”

Diego nu i-a avut niciodată la suflet pe politicieni. “Bush e un asasin, prefer să fiu prietenul lui Fidel Castro.”Donald Trump este o marionetă“. “Am vrut să merg în Statele Unite, dar capul de termos al lui Clinton nu mă va lăsa să intru. “

ADVERTISEMENT

Atacuri dure la adresa lui Pele

Se știe că nu a avut o relație bună cu marele său rival la titlul de cel mai bun jucător al lumii, brazilianul Pele. Au fost multe replici dure la adresa brazilianului. “Spuneți-i lui Pele să se întoarcă în muzeu, unde îi este locul”. “Neymar mai bun ca Messi? Spuneți-i lui Pele că a luat pastila greșită”.

“Vârsta își spune și ea cuvântul. De 20 de ani nu l-ați mai văzut pe Pele făcând ceva. Nici măcar intrând într-un supermarket. Singurul loc în care stă e în spatele președintelui FIFA la toate galele, ca o păpușă bine regizată”.

Războiul cu șefii FIFA

Până în urmă cu câțiva ani, de când a fost numit ambasador al FIFA, Maradona a fost în mare război cu forul mondial. “Aș numi site-ul lui Joao Havelange un hoț.com. Havelange a jucat polo toată viața, cum să aibă habar de fotbal?”. “Blatter mă iubește ca pe un fiu. Da, ca pe un fiu de curvă!”

Nici măcar cu compatriotul său Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, Diego nu se împacă bine: “Îl felicit pe Cholo ca antrenor, dar a fost foarte rău cu mine și prietenia noastră a murit “. Nici brazilianul Dani Alves nu e pe placul lui Maradona: Este un drac, a dat 28 de centrări, dintre care doar patru bune.”

Cuvinte mai frumoase pentru David Beckham

Și David Beckham a intrat în colimator, dar mult mai blând.“Deși Beckham a fost întotdeauna foarte ocupat cu Spice Girl, uneori a găsit timp să joace fotbal foarte bine. Cu toate acestea, el datorează ceva echipei sale naționale “.

Real Madrid e pur și simplu desființată de Maradona: “Real Madrid era o curvă până la venirea lui Mourinho!” În schimb despre Vicente del Bosque, omul cu două Champions League la Real Madrid, două titluri de campion european și unul mondial cu Spania, spune că lasă mult de dorit ca antrenor!

De ce nu are nimic Maradona cu homosexualii

Nu putea lipsi celebrul gol cu mâna din meciul cu Anglia, din sferturile CM 1986, când Argentina a câștigat titlul mondial. Portarul Angliei de atunci, Peter Shilton, a spus că nu îl va ierta niciodată pe Diego, care a spus că a fost mâna lui Dumnezeu. “Vreau să îți spun un secret, Shilton. A fost gol cu mâna”.

Maradona e indignat de fastul pe care l-a văzut la Vatican. “Când am intrat și am văzut tot aurul ală odată m-am făcut ca o minge de foc!”. Nu are în schimb nimic împotriva homosexualilor. “Este mai bine să existe, deoarece în acest fel lasă mai multe femei libere pentru adevărații bărbați, așa ca mine”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!