Fotbal international

Confesiunile tulburătoare ale “Apașului” Carlos Tevez. “Pe mine m-a educat strada. Ajungeam după gratii dacă nu era fotbalul”

12.04.2020 | 15:34
Confesiunile tulburatoare ale Apasului Carlos Tevez Pe mine ma educat strada Ajungeam dupa gratii daca nu era fotbalul
ADVERTISEMENT

Carlos Tevez, cel supranumit Apașul este genul de fotbalist căruia Dumnezeu i-a surâs din plin, pentru că vine dintr-un cartier al Buenos-Aires-ului extrem de rău famat, plin de delicvenți și unde împușcăturile și moartea erau imagini curente aproape zi de zi.

Carlos Tevez mergea la școală printre cadavre

De altminteri, își amintește Tevez, căruia fotbalul efectiv i-a salvat și i-a schimbat viața: “Plecam la școală dimineața printre cadavrele care zăceau pe caldarâm și fiind așa o zonă cu renume prost nici poliția nu se mai sinchisea să vadă ce s-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

Am fost educat pe stradă și nu la școală, o mare parte din ceea ce sunt datorez lui Fuerte Apache. Nu aveam mâncare, dar cineva apărea și îți da pâine, cartofi. Împărtășea cu tine din puținul pe care îl avea. Deși sunt acum în elita fotbalului, nu am pierdut niciodată acest lucru din minte. Dacă nu aș fi jucat fotbal sigur aș fi ajuns după gratii, în cel mai fericit caz”

A  aflat la baie că va debuta la Boca Juniors

Carlos nu își va uita niciodată debutul la Boca Juniors. Avea doar 17 ani. Tevez a aflat în sala de baie că va debuta. Era 21 octombrie 2001. “În ziua în care am debutat am jucat la Córdoba, la Kempes. Bianchi nu a dat echipa, am ajuns la stadion și primul lucru pe care l-am făcut a fost să merg la baie.

ADVERTISEMENT

Deodată lângă mine a apărut Bianchi. M-a luat de urmăr și mi-a spus doar atât: O să joci din primul minut.”

Arestat pentru că a condus fără permis

Tevez recunoaște că la viața sa a făcut destule prostii. În 2013 a fost arestat la Manchester, pentru că a fost prins conducând fără permis. “Mi-l ridicaseră pentru câteva luni pentru că de două ori fusesem prins depășind viteza admisă.

ADVERTISEMENT

Am fost prost să cred că pot să merg și nu o să pățesc nimic neavând permis. M-au oprit, m-au recunoscut imediat că sunt de la United, însă m-au tratat ca pe absolut oricine. Am fost arestat fără nici o altă explicație și dus imediat la secție. Atunci mi-am dat seama că nu sunt Dumnezeu, așa cum ajung să creadă despre ei mulți fotbaliști.”

Lăsat fără replică de Cristiano Ronaldo

Tevez admite că viața dură pe care a dus-o până să ajungă la glorie l-a făcut să nu se mire de nimic. Și, totuși, i-a trebuit multă vreme până să accepte comportamentul lui Cristiano Ronaldo, când erau la Manchester United.

ADVERTISEMENT

“Orice fotbalist e atent la felul cum arată, dar Cristiano ne-a depășit pe toți. Petrecea ore întregi la sală, obsedat de corpul lui și alte ore să se aranjeze, părul, sprâncenele, tenul, tot timpul, și în vestiar, avea oglinda cu el. Noi ne dădeam coate, dar lui nu-i păsa. Până la urmă ne-am obișnuit că așa e el.”

Gluma proastă făcută lui Sir Alex Ferguson

Tevez mai povestește o anecdotă legată de Cristiano Ronaldo. “Noi trebuia să fim la antrenament la ora 9, el era de la ora 8. Odată am zis că i-o fac și m-am sculat și am ajuns la ora 6. Îmi și ziceam ce față o să facă atunci când m-o vedea. De unde, ce față am făcut eu când am ajuns și el era deja acolo, pe jumătate somnoros, dar era acolo! Am simțit că înnebunesc.”

Nu a avut însă o relație prea bună cu Sir Alex Ferguson, antrenorul lui United. “Se credea președintele Angliei. Bătrânul avea totdeauna dreptate, chiar și când er clar că nu avea. Îmi amintesc că din cauza lui am plecat de la United la City și la prima victorie, plănuisem de mult asta, am scos o pancartă pe care scrisesem RIP Fergie!.

S-a accidentat jucând fotbal la închisoare

Nu a fost un gest frumos, dar l-am făcut la emoție și la dorința de a mă răcori după perioada petrecută cu el, pentru că altfel e un antrenor foarte bun.”

Numai Tevezputea să se accidenteze mergând să joace fotbal într-o închisoare. S-a întâmplat în 2018, când a mers la o închisoare din Cordoba, pentru a-și vizita un frate, condamnat la 16 ani pentru atacul asupra unei mașini blindate care transporta bani. Au jucat fotbal și la un moment dat Tevez a căzut prost și și-a umflat glezna. Presa a prins momentul să scrie Tevez a ajuns la închisoare.

ADVERTISEMENT