Sport

Confesiunile tulburătoare ale lui Mihai Neșu: „Omul când nu trece prin greutăți crede că e invincibil”. Video

Fostul fotbalist Mihai Neșu a fost eroul unui reportaj cutremurător difuzat în emisiunea ”Fiță cu Adiță” de pe canalul de Youtube ”theXclusive”, realizat pe șantierul centrului de recuperare pe care îl construiește.
21.01.2022 | 21:22
Confesiunile tulburatoare ale lui Mihai Nesu Omul cand nu trece prin greutati crede ca e invincibil Video
Mihai Neșu. Sursă Foto: B1
ADVERTISEMENT

10 mai 2011 este data pe care Mihai Neșu nu o va uita. Într-o zi de marți, în ultimele minute de antrenament, fostul internațional cădea pentru ultima oară la pământ după un duel cu un coechipier.

O fractură de vertebre l-a imobilizat pentru totdeauna în scaun cu roți, dar nu i-a frânt și speranța. Azi, Mihai Neșu este un om fericit, o spune simplu, cu modestia cu care vorbește despre cum s-a schimbat viața lui de la accident încoace.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu: ”Când ești liniștit sufletește, toate merg bine”

Fostul fotbalist mărturisește că azi se simte împlinit, că toate evenimentele din viața lui au avut o scop și că accidentul nu a fost altceva decât o trezire la realitate. În cadrul emisiunii ”Fiță cu Adiță”, difuzată pe canalul de Youtube ”theXclusive”, și moderată de Adiță Voicu, fostul fotbalist a făcut dezvăluiri cutremurătoare, dar și pline de speranță.

De mai bine de 10 ani Neșu face terapie. Rezultatele sunt vizibile, chiar dacă nu spectaculoase. Dacă la început era aproape complet paralizat, azi Mihai își poate mișca brațul drept și gesticulează plin de speranță, atunci când prezintă oaspeților șantierul Centrului de recuperare pentru copii ci dizabilități pe care îl construiește la Oradea.

ADVERTISEMENT

Gândurile lui Mihai, rostite natural, sunt lecții impresionante de curaj și credință. Ziua accidentului nu e nici măcar o amintire urâtă, doar o zi care i-a schimbat viața.

”Fiind sănătos dar cu mintea strâmbă e foarte greu. Ajungi la o prăpastie și atunci, mai bine să ajungi într-o groapă mai mică și să te ridici să nu ajungi în prăpastie, pentru că de acolo foarte greu mai ieși.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit, foarte fericit. Toate întâmplările din viața mea au avut rostul lor, dar în special ultimii 4,5 ani, practic după primii ani după accident viața mea s-a schimbat în bine și din punct de vedere sufletesc, dar și fizic pentru că sunt mult mai bine acum.

Au fost o mulțime de momente și gânduri când am crezut că e prea greu, că m-am săturat, dar mereu a apărut așa câte o portiță. Când simțeam că nu mai pot Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creștea speranța și nădejdea. Când ești liniștit sufletește toate merg bine”, a povestit Mihai Neșu.

ADVERTISEMENT

”Avem așteptări și idealuri, alt desing al vieții, până se întâmplă ceva”

Fostul stelist a deschis în 2015 Centrul Sf. Nectarie. Peste 80 de copii cu deficiențe neuromotorii fac recuperare. Pentru că stabilimentul a devenit neîncăpător, Mihai Neșu a decis să construiască un centru mai mare. Este el însuși un exemplu pentru cei mici.

Prin ceea ce face, fostul fotbalist ne demonstrează că este un om cu suflet uriaş care, deşi ajuns el însuşi într-un scaun cu rotile, e hotărât să se repună pe picioare şi să-i ajute și pe alţii să facă același lucru.

”În lume nu există lucruri rele, dar noi avem așteptări și idealuri, alt desing al vieții noastre, și atunci când se întâmplă ceva care nu era în planul nostru ni se pare că s-a întâmplat ceva rău, dar practic orice rău are rolul lui și nu e rău până la urmă.

Omul când nu trece prin greutăți crede că e invincibil și că singur poate să rezolve orice. Eu nu am avut greutăți până la accident și viața mea s-a derulat foarte bine, fotbalist profesionist, cu un salariu destul de mare, nu prea înțelegeam ce sunt greutățile.

Îmi amintesc ziua aceea, sigur că-mi amintesc. Eram pe sfârșitul antrenamentului, ultimul antrenament înainte de vacanță. Așa s-a întâmplat să fie, chiar dacă la început toată lumea zicea că e un blestem, că e o nenorocire, dar prin ce s-a întâmplat în ultimii ani tot accidentul a avut un sens”, a mai spus Mihai Neșu în cadrul emisiunii ”Fiță cu Adiță”, difuzată exclusiv pe canalul de Youtube ”theXclusive”.

Minunea de lângă Oradea

Visul lui Mihai Neșu se conturează zilnic, chiar sub ochii lui și a echipei care muncește zilnic pe șantierul din apropierea Oradiei. Acolo, fostul fotbalist își petrece cea mai mare parte din zi, indiferent de vreme. Noul centru de recuperare pentru copii cu dizabilități este un proiect de milioane de euro.

Cu ajutorul donațiilor și a sponsorilor, echipa fostului internațional desăvârșește o adevărată minune, pe care Neșu speră să o poată inaugura anul acesta, de Crăciun.

”E foarte important și necesar un astfel de centru pentru copiii cu dizabilități, ca să aibă șanse mai mari la terapie și, în plus, fiind în regim caritabil le dă posibilitatea părinților să vină practic pe termen nelimitat, ceea ce crește șansele copiilor să se recupereze.

Ne mai lipsesc 1,8-1,9 milioane de euro. Dacă reușim să-i strângem până în vară, poate de Crăciun reușim să facem inaugurarea complexului. Eu sper că vom reuși. Oamenii au fost alături de noi și până acum, am încredere că vom duce la capăt acest proiect.

Cea mai simplă metodă de a fi ajutați este prin campania de SMS pe care noi am lansat-o în 1 decembrie 2019. Oricine trimite cuvântul ’Cred’, prin SMS la 8844 se abonează și ne donează 2 euro lunar. Avem deja 31.500 de abonați care ne ajută lunar cu această sumă”, explică Neșu.

L-a vizitat pe Meme Stoica la închisoare și păstrează legătura cu Gigi Becali

Cariera sportivă a lui Mihai Neșu s-a limitat la doar două cluburi. A explodat în vremea când a evoluat la FCSB, pe atunci Steaua București (Mihai Neșu a evoluat pentru roș-albaștrii în perioada 2001-2008 – n.r.), și în Olanda, la Utrecht.

Nu a uitat anii petrecuți în Ghencea, nici oamenii care l-au ajutat să devină fotbalist de echipă națională. L-a vizitat pe Mihai Stoica la închisoare, când oficialul vicecampioanei era încarcerat în ”Dosarul transferurilor”. Chiar a schimbat câteva cuvinte cu Meme Stoica în timpul filmărilor și a povestit ce surpriza i-a făcut patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali.

”Am vorbit cu Gigi Becali în primăvară (anul trecut – n.r.). Colegii mei au vrut să-mi facă o surpriză, să-mi cumpere o mașină nouă și căutau sponsori și domnul Becali a plătit-o. A fost o surpriză foarte frumoasă și l-am sunat să-i mulțumesc.

Și la proiect ne ajută. Mi-a spus să-l căutăm atunci când avem nevoie, dar nu-l sunăm încontinuu. Eu am avut o relație foarte bună cu nea Gigi chiar dacă mă mai răzvrăteam. Zicea despre mine că la bani eu făceam cel mai urât. Dar Gigi Becali este un om cu suflet mare, luptă ca noi toți, omul vechi cu omul nou”, a povestit Mihai Neșu.

ADVERTISEMENT