Fotbal intern

Sepsi OSK cere depunctarea lui Dinamo. Reacția “câinilor”: “Să se mute cu totul în Ungaria!”

11.02.2019 | 16:51
Sepsi OSK cere depunctarea lui Dinamo Reactia cainilor Sa se mute cu totul in Ungaria

Conflict aprins între Dinamo și Sepsi OSK după meciul din etapa 23, atunci când “câinii” lui Mircea Rednic s-au impus cu 1-0 pe terenul echipei din Sfântu Gheorghe. Tot scandalul a pronit după ce Sepsi OSK a emis un comunicat prin care cere Ligii Profesioniste de Fotbal sancționarea dinamoviștilor.

Janos Bonkor a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat la meciul dintre Sepsi OSK și Dinamo și i-a acuzat pe “câinii” lui Mircea Rednic. “La noi, oamenii dacă văd că sunt furați, se scârbesc repede. Dacă văd că echipa lor de suflet e batjocorită, dispar. Am avut pest 4.000 duminică, probabil la următorul meci vor fi cam 3.000. Pentru mine e dureros. Toți simțim că Sepsi e împiedicată din drumul spre play-off. Nu pot dovedi. Eram și eu curios pe cine ne trimite arbitru cu Dinamo. Din 30 de tușieri posibili, au fost doi din București. Știam că Sebastian Colțescu la prima suflare de vânt va da penalty. Nu există zi să nu se vorbească de Dinamo și de ce nu e în play-off, ce să mai facem? Aveam 11 puncte în plus, dar nimeni nu se gândea la noi. Dinamo e împinsă din toate părțile spre play-off. Să ne gândim. Când sunt din București și vreau să mă antrenez, unde mă duc? Pe Ștefan cel Mare. Cu cine mă văd acolo? Vă salut, domnule Mircea! Vă salut, domnule Bălănescu! Ce mai faceți? Cum să mai arbitrez eu corect când mă văd cu ei peste tot prin București. Noi nu participăm la orgii. Dacă murim, o vom face curați! Păi se cunoaște trecutul acestei echipe, câinii mor, dar lanțul rămâne!”, a spus Janos Bokor pentru GSP.

Conflict aprins între Dinamo și Sepsi OSK după meciul direct

Răspunsul lui Alexandru David nu s-a lăsat așteptat, iar acesta le-a transmis oficialilor de la Sepsi OSK să mute echipa în Ungaria. “Tupeul unora nu cunoaște limite! Domnul Bokor să lase victimizarea asta penibilă și să pună mâna la treabă. Când băteau pe toată lumea era meritul lor, acum când iau bătaie e vina altora. Nu mai țin strategiile astea ieftine. Acum o săptămână urlau că vine meciul cu Dinamo, le tremurau brăcinarii, dar acum văd că tot de luni urlă de Gaz Metan. Să lase prostiile și să joace fotbal. Văd că pe acești oameni îi strânge haina României. Jandarmeria nu e bună, probabil vor să apeleze la jandarmeria din Ungaria, observatorii nu sunt buni, arbitrii nu sunt buni. Păi, să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ține nimeni cu forța aici. Văd că oficialul de la Sepsi e deranjat că se vorbește despre Dinamo“, a spus Alexandru David pentru sursa citată mai sus.

Iată comunicatul celor de la Sepsi OSK

Gabriel De Moura și Dan Nistor în meciul Sepsi OSK - Dinamo
Gabriel De Moura și Dan Nistor în meciul Sepsi OSK – Dinamo

„Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo București, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulți suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane și identitare.

Vom protesta la toate forurile competente și în mod public față de incidentele de asemenea natură, și solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări.

Dorim să precizăm că la ședința tehnică premergătoare meciului Sepsi OSK – Dinamo București, delegatul echipei noastre, domnul Bokor János, a atras insistent atenția domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Cătălin Popa (observator din partea LPF) și Ionuț Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocități. A cerut ca în cazul unor astfel de evenimente să se aplice regulamentele în vigoare, și în caz de nevoie să fie oprit meciul. Cu toate că pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandări și au fost afişate bannere cu inscripții defăimătoare, nici arbitrul și nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului. Clubul Sepsi OSK cere Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele și să ia măsurile necesare”