Sporturi

Conflict de interese pentru soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon! A fost eliberat imediat din funcție

10.09.2018 | 16:26
Conflict de interese pentru sotul Roxanei Maracineanu noul ministru al sportului in Hexagon A fost eliberat imediat din functie
ADVERTISEMENT

Situație incredibilă în Franța, acolo unde soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon se află în plin conflict de interese după ce aceasta a primit un post în Executiv! Astfel, ziaristul Franck Ballanger este forțat să nu se mai ocupe de sport la postul Radio France, a anunţat şeful său, Guy Lagache.

De remarcat că Franck Ballanger este un jurnalist specializat în sport, însă experiența acestuia nu mai poate fi folosită în acest moment dată fiind situația. Numărul 2 din grupul public Figaro consideră că ar fi un conflict major de interese să continue. Nu mai acoperă sportul. E complicat pentru el să continue să acopere acest domeniu, deoarece ar fi un conflict de interese. Este un jurnalist eminent. Vom găsi împreună cu el cea mai bună soluţie pentru viitor, a precizat Lagache.

ADVERTISEMENT
Conflict de interese pentru soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon! Mărăcineanu lângă bazin
Situație incredibilă în Franța, acolo unde soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon se află în plin conflict de interese după ce aceasta a primit un post în Executiv!

Conflict de interese pentru soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon!

Nu este o premieră în Executivul francez când se întâmplă așa ceva. Situaţia s-a mai înregistrat şi în trecut cu Anne Sinclair sau Beatrice Schoenberg, când soţii lor, Dominique Strauss-Kahn, respectiv Jean-Louis Borloo, au devenit miniştri. Și atunci, cele două au fost imediat obligate să își părăsească posturile prestigioase pe care le ocupau la TF1 şi France 2. Decizia în cazul soțului Roxanei Mărăcineanu a fost însă îndelung contestată de colegii lui Franck Ballanger.

Fosta înotătoare născută la Bucureşti a preluat funcţia după ce Laura Fessel a anunţat că demisionează. Românca este prima campioană mondială a Franţei la înot, performanţă obţinută la Campionatele Mondiale de la Perth (Australia) din 1998.

ADVERTISEMENT

Soția – ministru, soțul, probleme la serviciu!

Roxana Mărăcineanu a beneficiat din plin de retragerea Laurei Fessel. Fără să știe însă aproape imediat au început problemele la locul de muncă pentru soțul său care a devenit victimă colaterală într-un conflict de serviciu. “După 16 luni în fruntea Ministerului Sportului, am luat decizia să plec din guvern din motive personale”, a anunţat Laura Fessel într-un comunicat dat publicităţii. La scurt timp, Roxana Mărăcineanu a fost desemnată în funcţia de ministru al Sportului în Guvernul Edouard Philippe.

Născută pe 9 mai 1975, la Bucureşti, Roxana Mărăcineanu a emigrat în 1984, la nouă ani, alături de părinţi şi deţine dublă cetăţenie, română şi franceză. În 1998 a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri spate la Campionatele Mondiale de la Perth, după ce le-a învins în finală pe Dagmar Hase (Germania) şi Mai Nakamura (Japonia). Doi ani mai târziu, Roxana Mărăcineanu a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Sydney. În finala probei de 200 de metri spate, noul ministru al Sportului din Franţa a fost învinsă în finală de Diana Mocanu.

ADVERTISEMENT
Conflict de interese pentru soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon! Podiumul de la Sidney cu Diana Mocanu pe primul loc
Situație incredibilă în Franța, acolo unde soțul Roxanei Mărăcineanu, noul ministru al sportului în Hexagon se află în plin conflict de interese după ce aceasta a primit un post în Executiv!

Soțul Roxanei Mărăcineanu, probleme la serviciu după ce românca a ajuns ministru

Până să devină ministru și să-i dea munca peste cap soțului său, în decembrie 2017, Roxana Mărăcineanu a acordat un interviu francezilor de la Le Parisien în care a vorbit despre momentul plecării din România, dar şi despre viaţa în exil. “Trăiam la Bucureşti şi tatăl meu a fost trimis la Alger cu serviciul. Mama mea şi fratele meu i s-au alăturat, apoi a fost rândul meu în timpul vacanţelor şcolare. Şi în momentul revenirii, în loc să luăm zborul spre România, ne-am îmbarcat pentru Franţa. Nu înţelegeam cu adevărat ce se întâmplă. Am cerut azil politic, nu puteam merge la hotel, nu cunoşteam pe nimeni la Paris şi am dormit câteva nopţi în maşina noastră Renault 16. Dar pentru noi era o aventură, era amuzant, nu avea nimic trist”, a declarat Roxana Mărăcineanu.

În 2004, după ce s-a retras din activitate sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la diverse posturi TV din Franţa şi a intrat în politică. În 2017, fosta sportivă a fost aleasă consilier regional în Ile de France (regiunea Parisului).

ADVERTISEMENT

2 a fost locul ocupat de Roxana Mărăcineanu la Jocurile Olimpice de la Sidney