News

O ieșeancă, obligată să șteargă o postare de pe Facebook în care denigra un viitor preot. Femeia trebuie să-i plătească și cheltuieli de judecată

Un viitor preot a avut câștig de cauză într-un proces cu o vecină care l-a denigrat pe Facebook. Femeia a fost obligată de instanță să șteargă postarea cu pricina și să achite cheltuieli de judecată.
23.01.2022 | 19:14
O ieseanca obligata sa stearga o postare de pe Facebook in care denigra un viitor preot Femeia trebuie sai plateasca si cheltuieli de judecata
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în comuna Șerbănești, din județul Iași, conflictul între femeie și viitorul preot izbucnind încă din vara lui 2021.

Viitorul preot, un tânăr de aproape 17 ani și care învață la Seminarul Teologic ”Vasile cel Mare”, a fost acuzat de vecina sa că și-a făcut ”nevoile” în fața porții ei.

ADVERTISEMENT

Ieșeanca l-a acuzat pe viitorul preot că și-a făcut nevoile în fața casei ei

Ieșeanca a făcut publică și o postare video pe Facebook, în care nu se confirmau cele spuse de ea, ci apărea doar adolescentul, trecând prin fața casei sale.

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere pe care le are amplasate femeia la locuința proprie. Aceasta a început să scrie și injurii la adresa tânărului. Drept urmare, viitorul preot s-a revoltat și a dat-o în judecată.

ADVERTISEMENT

”Pârâta a inițiat pe pagina ei de socializare atacuri verbale la adresa mea, postând comentarii înjositoare, denigratoare, folosind cuvinte care nu pot fi reproduse, în aceste discuții și comentarii pârâta antrenând și alte persoane din comunitate.(…)

Din imaginea pe care aceasta a postat-o pe contul ei se poate observa doar faptul că eu trec pe drumul public, prin dreptul porții locuinței pârâtei”, a explicat viitorul teolog în cererea de chemare în judecată, scrie presa locală, bzi.ro

ADVERTISEMENT

Ce sumă trebuie să ofere femeia ca cheltuieli de judecată

El a avut câștig de cauză, vecina sa fiind acum obligată de instanță nu doar să șteargă postarea denigratorie, ci și să posteze pe contul personal hotărârea oamenilor legii. Decizia va trebui ținută 30 de zile, pe Facebook.

Pe lângă toate acestea, pârâta trebuie să-i ofere băiatului și o sumă de 2.600 de lei, ca cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

”Înstanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Petru Pavel R., în contradictoriu cu pârâta Andreea Iasmina Marișcu. Constată caracterul ilicit al faptei săvârșite de pârâtă, constând în publicarea, pe 28 iunie 2021, pe pagina personală de Facebook, a unei postări cu următorul conținut:

`Să îi fie rușine la acest individ care își face nevoile mari în fața porții mele! El credea că nu o să îl vadă camerele și nici nu are bunul simț să își ceară scuze.

Vede mesajele ce i le-am trimis și rămâne ca în tren. Se vede cei 7 ani de acasă! Și te mai duci și la biserică după, mare credincios ce ești.

Măgarule, ar trebui să îți pun și numele, să te fac de rahat, să te vadă toată lumea ce porc ești!`, postare la care a fost atașată o imagine a reclamantului, precum și al comentariilor privitoare la reclamant făcute de către pârâtă subsecvent postării menționate”, este motivat în minuta soluției civile.

ADVERTISEMENT