Fotbal international

Scandal la Ajax. Familia lui Abdelhak Nouri, fotbalistul ieșit din comă după trei ani, cere daune de 20.000.000 de euro

31.03.2020 | 15:26
Scandal la Ajax Familia lui Abdelhak Nouri fotbalistul iesit din coma dupa trei ani cere daune de 20000000 de euro
ADVERTISEMENT

Abdelhak Nouri a ieșit din comă după doi ani și nouă luni și familia fostului fotbalist, în vărstă de 22 de ani, cere daune de 20.000.000 de euro clubului Ajax, pentru ajutor medical inadecvat.

Familia lui Abdelhak Nouri cere daune de 20.000.000 de euro

Abdelhak Nouri a fost forțat să se retragă din fotbal la doar 20 ani, după ce a suferit un stop cardiac în timpul unei partide amicale disputate de Ajax cu Werder Bremen, pe 8 iulie 2017.

ADVERTISEMENT

Tânărul mijlocaș a suferit leziuni permanente grave ale creierului, dar, în urmă cu patru zile, a ieșit din comă, după doi ani și nouă luni de la momentul accidentului, perioadă în care Ajax nu i-a reziliat contractul și a continuat să plătească salariul.

Totuși, la scurt timp de la momentul în care a tânărul de 22 de ani a ieșit din comă, olandezii de la Teleegraf anunță că „Lăncierii” au hotărât să întrerupă contractul cu Abdelhak Nouri, care urma să se prelungească automat în luna iunie.

ADVERTISEMENT

În urma unor investigații a rezultat că ajutorul medical oferit lui Nouri pe gazon, imediat după momentul accidentului, nu a fost cel optim, realizat cu o aparatură inadecvată, motiv pentru care familia cere daune financiare de 20.000.000 de euro.

Ajax oferă 5.000.000 de euro

Clubul Ajax Amsterdam a fost de acord să ofere daune financiare familiei lui Nouri, dar suma vehiculată nu se apropie de cerințele avocaților care reprezintă interesele fostului mijlocaș.

ADVERTISEMENT

Gruparea olandeză ar accepta să plătească daune în valoare de 5.000.000 de euro, sumă de patru ori mai mică decât cea solicitată de familia lui Abdelhak Nouri.

În urma conflictului, apropiații fostului jucător au dat în judecată clubul Ajax și situația se va decide la tribunal.

ADVERTISEMENT