Fotbal international

Lazio are probleme înainte de meciul cu CFR Cluj. Conflict deschis între Simone Inzaghi si Milinkovic Savic

18.09.2019 | 12:59
Lazio are probleme inainte de meciul cu CFR Cluj Conflict deschis intre Simone Inzaghi si Milinkovic Savic

Lazio are probleme înainte de meciul cu CFR Cluj. Eşecul de la Ferrara, din ultima etapă, al doilea consecutiv suferit în ultimii doi ani în faţa lui SPAL după un scenariu identic, gol primit în minutele de prelungiri ale jocului, l-a scos pur şi simplu din minţi pe antrenorul Simone Inzaghi.

Conflict între antrenorul Simone Inzaghi şi Sergej Milinkovic-Savic înainte de CFR Cluj – Lazio

Astfel că reîntâlnirea jucătorilor cu antrenorul lor a fost una extrem de tensionată. Simone Inzaghi a fost extrem de irascibil şi a vorbit tot timpul pe un ton foarte ridicat, aşa cum nu îi este obiceiul. El a reproşat celor care s-au aflat pe teren la Ferrara inexplicabila cădere din a doua repriză.

Tehnicianul a făcut un adevărat proces apărătorilor, printre vinovaţi aflându-se şi Ştefan Radu, apreciind că acest compartiment a avut cea mai slabă evoluţie din întreaga echipă. Însă conflictul cel mai serios l-a avut cu internaţionalul sârb Sergej Milinkovic-Savic.

Radu Ştefan a fost şi el săpunit bine de Inzaghi

Şi sârbul a fost la fel de irascibil

Jucătorul a fost şi el la fel de irascibil, cerându-i socoteală antrenorului pentru faptul că l-a lăsat pe bancă la Ferrara, fără a-i oferi vreo explicaţie. Milinkovic-Savic a spus că a aflat din alte surse că decizia lui Simone Inzaghi de a-l marginaliza ar fi fost legată de faptul că jucătorul a evoluat în meciurile din preliminariile EURO 2020 cu echipa naţională şi că ar fi fost obosit. Discuţia nu s-a încheiat cu o împăcare între cei doi, scrie publicaţia italiană Corriere di Roma, iar atmosfera din cadrul echipei e destul de tensionată înainte de meciul cu CFR Cluj.

Discuţia în privinţa sa are într-adevăr mai multe substraturi şi unul este legat de faptul că în vară Lazio a sperat să obţină minim 80 de milioane de euro pe transferul sârbului, însă nimeni nu a venit cu ofertă de această valoare, în timp ce Milinkovic îşi dorea ca formaţia celestă să accepte o sumă mai mică, mai ales că exista pentru el interes din partea unor echipe mai bine cotate, Manchester United fiind doar unul din exemple.

Jucătorul încă nu a semnat prelungirea contractului

Lazio i-a propus lui Milinkovic-Savic o renegociere de contract, cu prmisiunea că dacă vara viitoare va exista o propunere la o sumă agreată de club să fie lăsat să plece, dar jucătorul nu pare încântat de ideea de a semna un nouă înţelegere şi ezită să semneze prelungirea. Însă, aproape sigur, pe Milinkovic-Savic şi pe spaniolul Jony îi vom vedea pe teren de la început în meciul de la Cluj.

Simone Inzaghi CFR Cluj – Lazio. Sârbul i-a reproşat antrenorului faptul că l-a ţinut pe bancă la Ferrara

Simone Inzaghi a confirmat faptul că la Cluj câţiva dintre titulari vor lăsa locul altor jucători, care nu au prea avut sau nu au avut deloc minute până acum, dar abia miercuri după-amiază va anunţa care vor fi jucătorii menajaţi.