News

Conflict între Robert Negoiță și STB. Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai

30.03.2021 | 16:59
Conflict intre Robert Negoita si STB Primaria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai
Conflict între Robert Negoiță și STB. Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai Foto: Club Feroviar
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a ocupat o linie de tramvai în încercarea de a crea locuri de parcare suplimentare. Pentru că nu a cerut avizul STB, societatea de transport îi cere să readucă situația la normalitate.

Primăria a încasat deja taxa pentru locurile de parcare de pe linia de tramvai

Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai de pe Strada Dristorului de lângă stația de metrou cu același nume, scrie Club Feroviar.

ADVERTISEMENT

Locurile de parcare au fost deja revendicate, iar Primăria a încasat taxele de la posesorii de mașini, de bună credință care și-au și parcat mașinile acolo.

Deși linia respectivă ar putea părea dezafectată, ea face parte dintr-o buclă de întoarcere care este utilizată în situația de criză,  cum a fost cea de acum două săptămâni, când s-a produs o avarie la rețeaua Termoenergetica. Câteva zile, linia inelară de tramvaie 1/10 a fost ”spartă” în două de o lucrare la rețeaua de termoficare desfășurată pe Șoseaua Mihai Bravu. Tramvaiele au întors la Piața Iancului, respectiv în Depoul Dudești.

ADVERTISEMENT

”Bucla de întoarcere de la Dristor a fost complet abandonată de STB, devenind peste noapte o parcare improvizată de Primăria Sector 3. PS3 a trasat marcaje de parcare peste șina de tramvai, lucru absolut inacceptabil, cu atât mai mult cu cât bulevardele pe care circulă mijloace de transport în comun ar trebui să fie în gestiunea Primăriei Generale.

Fără această buclă de întoarcere care și-a dovedit de multe ori utilitatea, STB n-a avut de ales decât să-și întoarcă tramvaiele în cadrul Depoului Dudești, fapt ce naște alte probleme, după cum urmează. Macazurile automate din intersecțiile Dristor și Iancului sunt defecte, tramvaiele pierzând minute în șir până când vatmanul schimbă macazul cu ranga.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp tramvaiele și autoturismele se blochează reciproc (…) Turația și timpii de staționare de la capete nu au fost schimbate, astfel că vagoanele liniilor 1 și 10 circulă în din cauza aglomerării capetelor și a staționărilor prelungite”, semnala pe 12 martie Asociația Metrou Ușor pe contul său de Facebook.

STB cere Primăriei Sector 3 eliberarea liniei de tramvai

La solicitarea Club Feroviar, STB (Societatea de Transport București) a explicat cum s-a ajuns la ocuparea liniei de tramvai respective de către Primăria Sector 3.

ADVERTISEMENT

”Societatea de Transport Bucureşti nu a avizat amenajarea parcărilor pe calea de rulare destinată circulaţiei tramvaielor de pe Strada Dristorului şi nici nu a fost consultată în această speţă. Bucla de pe Strada Dristorului este benefică, atât pentru devierea circulaţiei în mod operativ, în cazul unor evenimente de circulaţie, cât şi pentru executarea unor lucrări, cum a fost cea de remediere a unei avarii la reţeaua de termoficare din zona staţiei de tramvai Gheorghe Petraşcu.

Având în vedere faptul că tronsonul respectiv de pe Strada Dristorului este utilizat pentru dirijarea operativă a tramvaielor în cazul producerii unor avarii sau a executării unor lucrări la calea de rulare pe Şoseaua Mihai Bravu sau Calea Dudeşti, dar şi pentru traseele plug-perie care asigură deszăpezirea reţelei de tramvaie, Societatea de Transport Bucureşti a notificat Primăria Sectorului 3 cu privire la acest aspect, pentru a dispune măsurile ce se impun, astfel încât STB SA să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime”, se precizează în răspunsul STB.

ADVERTISEMENT