Fotbal international

Conflictele dintre Jose Mourinho și elevii săi! Portughezul l-a făcut praf aseară pe un jucător + alte episoade în care „The Special One” a fost implicat

08.03.2020 | 11:45
Conflictele dintre Jose Mourinho si elevii sai Portughezul la facut praf aseara pe un jucator  alte episoade in care The Special One a fost implicat
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho s-a supărat la sfârșitul partidei dintre Burnley și Tottenham, 1-1 și a anunțat la conferința de presă că Tanguy Ndombele l-a dezamăgit teribil. Tehnicianul portughez este cunoscut pentru conflictele sale cu jucătorii echipelor pe care le antrenează, iar FANATIK vă prezintă top 10 fotbaliști care s-au „războit” cu „The Special One”.

Conflictele lui Jose Mourinho cu jucătorii săi

De-a lungul anilor, Jose Mourinho a avut mai multe conflicte cu elevii săi, iar cei mai mulți dintre ei au fost pedepsiți să nu mai fie titulari. Fotbaliști precum Iker Casillas, Sergio Ramos sau Cristiano Ronaldo nu au scăpat de confruntările cu „The Special One”.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos – ruptura dintre căpitanul lui Real Madrid și Jose Mourinho s-a produs în sezonul 2012-2013, atunci când Ramos s-a supărat pentru tratamentul dur pe care Iker Casillas îl primea din partea portughezului. Fundașul central i-a dat un mesaj foarte sugestiv lui Florentino Perez, în care l-a pus să aleagă între el și Jose Mourinho.

Iker Casillas – cearta dintre Iker Casillas și Jose Mourinho a început în 2010 și s-a agravat de-a lungul timpului. Totul a pornit de la „atmosfera extremistă” pe care portughezul o aducea în vestiat pentru duelurile cu Barcelona. Casillas a mărturisit că nu i-au plăcut niciodată astfel de lucruri, motiv pentru care s-a supărat cu Mourinho:

ADVERTISEMENT

„A fost nebun. A dus lucrurile până la un nivel care nu mi-a plăcut niciodată. Eu sunt madrista şi vreau ca Madridul să câştige întotdeauna, dar niciodată nu mi-a plăcut extremismul. Dacă aş fi pus din nou în aceeaşi situaţie, probabil că aş lua taurul de coarne şi l-aş înfrunta pe Mourinho”.

Cristiano Ronaldo – ruptura dintre Cristiano Ronaldo și Jose Mourinho a pornit de la neînțelegerile între tehnicianul portughez și Jorge Mendes, agentul lui Cristiano. Pe parcursul perioadei sale la Real Madrid, Jose Mourinho l-a pus pe Cristiano Ronaldo să facă și faza defensivă într-un meci cu Valencia, moment în care starul portughez a răbufnit în vestiar.

ADVERTISEMENT

Nici la Manchester United, Jose Mourinho nu a putut să stea departe de conflicte

Jose Mourinho a continuat să aibă conflicte cu fotbaliștii și la Manchester United. Cearta dintre el și Paul Pogba a fost alimentată de pasiunea mijlocașului francez pentru Social Media. Mourinho s-a supărat pe el după ce a postat mai multe filmulețe și poze în care se distra la un eveniment de fashion, în timp ce echipa sa era eliminată din Cupa Ligii Angliei.

La antrenamentul de dimineață, Jose Mourinho a fost surprins în timp ce i-a făcut semn lui Pogba să părăsească terenul spre surprinderea francezului, care s-a conformat într-un final.

ADVERTISEMENT

Tot la Manchester United, Mourinho a avut un conflict și cu Anthony Martial, despre care spunea că este indolent și că nu dă totul pentru echipă. În cazul în care „Mou” nu pleca de la Manchester United, Martial era gata să accepte să nu-și mai prelungească înțelegerea cu „diavolii roșii” și să plece liber de contract la Sevilla.

Ultimul caz al conflictelor lui Jose Mourinho

Ultimul caz s-a petrecut după partida dintre Tottenham și Burnley. Jose Mourinho s-a supărat pe Tanguy Ndombele, pe care l-a criticat și despre care a spus că nu s-a ridicat la nivelul echipei: „Nu am avut mijloc în prima repriză.

Cred că mai important decât orice tactică este să am mijlocași care să lege jocul, care să ceară mingea și să o recupereze.

Evident că nu vorbesc despre Skipp, care e un puști de 19 ani, nu pe el îl critic. Trebuie să spun că Tanguy Ndombele a avut destul timp să ajungă la un alt nivel. Știu că Premier League este o competiție dificilă și că unii jucători se adaptează mai greu”.

„Dar un jucător cu un potențial ca al său, cu responsabilitățile sale trebuie să ne ofere mai mult”, a mai spus „The Special One”.

  • 65.000.000 de euro este cota de piață a lui Tanguy Ndombele, conform tranbsfermarkt.com
ADVERTISEMENT