ADVERTISEMENT
News

Conflictul din PNL ia amploare. Se cere demisia lui Orban: ”Generația tânără își dorește o altă abordare”

Autor: Robert Cristea | 18.01.2021 | 15:40
Conflictul din PNL ia amploare. Se cere demisia lui Orban: ”Generația tânără își dorește o altă abordare”
Sighiartău îi cere demisia lui Orban. Foto Inquam / Octav Ganea

După atacurile lui Rareș Bogdan, a fost rândul secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, să-l critice pe Ludovic Orban și să ceară demisia acestuia.

ADVERTISEMENT

“Am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”, a afirmat Sighiartău, luni, la Digi24.

Acesta consideră că Orban trebuia să plece deja din fruntea partidului după ce la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD.

Ce spune Robert Sighiartău despre Ludovic Orban

”Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu au fost filtrați de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votați în BPN de colegii noștri. În ultimul an, partidul a fost condus discreționar de președintele partidului. La momentul acela am spus că nu e cazul să deschidem subiectul, pentru că aveam alegeri și din motive tactice am tăcut.

Avem oameni performanți în administrațiile locale. Din păcate, din cauza negocierilor duse exclusiv de președintele Orban, am lăsat deoparte aceste atuuri și platforma de dezvoltare pe care o aveam cu privire la România. Am avut o discuție cu președintele Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL și că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă.” a declarat secretarului general al PNL, conform sursei citate.

Sighiartău: ”Orban a vrut să-l retragă pe Florin Cîțu”

”La un moment dat, Ludovic Orban a vrut iar să-l retragă pe Florin Cîțu și am spus că nici din punct de vedere moral, uman și al strategiei partidului nu este în regulă ca Florin Cîțu să cedeze și să meargă iarăși domnul Orban, după ce și-a dat demisia și a pierdut alegerile. Domnul Orban nu a fost de acord ce i-am spus. Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid și nu pentru indivizi”, a afirmat Sighiartău.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că mulți colegi de partid sunt nemulțumiți că PNL a cedat ministere importante pentru dezvoltarea României.

„E clar că intrăm într-o logică de campanie pentru congres. Nu este neapărat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în holurile și în birourile unora sau altora. Deocamdată există o grupare reformistă în PNL. Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gorghiu și mulți alții, generația tânără care își dorește o altă abordare”, a concluzionat acesta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT