News

Conflictul dintre Israel și Hamas a reînceput. Lovituri aeriene în Gaza, ca ripostă la baloane incendiare ale grupării

A reînceput conflictul dintre Israel și Hamas. Mai multe lovituri aeriene au avut loc în Gaza, ca ripostă la baloane incendiare ale grupării islamiste.
02.07.2021 | 09:08
Conflictul dintre Israel si Hamas a reinceput Lovituri aeriene in Gaza ca riposta la baloane incendiare ale gruparii
ADVERTISEMENT

După două săptămâni de liniște, conflictul dintre Israel și gruparea Hamas pare să se reaprindă în zona din Fâșia Gaza.

În noaptea de joi spre vineri, Armata israeliană a lansat lovituri aeriene asupra unor ţinte islamiste din Gaza.

ADVERTISEMENT

Măsura vine ca o ripostă la o serie de lansări de baloane incendiare din zona palestiniană, care au provocat incendii în Israel, relatează Times Of Israel.

S-a reaprins conflictul dintre Israel și Hamas. Fabrică de arme din Fâșia Gaza, bombardată noaptea trecută

Potrivit presei din Israel, bombardamentele aeriene au vizat o fabrică de arme a grupării Hamas, nefiind înregistrați răniți.

ADVERTISEMENT

Armata de la Tel Aviv a declarat că locația vizată de atacuri era folosită de organizația teroristă pentru a dezvolta și construi arme.

”Seria de atacuri a fost desfășurată ca răspuns la atacurile cu baloane incendiare de pe teritoriul israelian. Armata noastră va răspunde cu hotărâre împotriva tuturor încercărilor teroriste din Fâșia Gaza”, a spus Armata israeliană într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Baloanele incendiare lansate joi din Fâșia Gaza către au provocat patru incendii în apropierea orașelor israeliene de-a lungul frontierei de sud.

Noile dispute militare vin la mai mult de două săptămâni distanță de la ultimul val de atacuri incendiare.

ADVERTISEMENT

Majoritatea incendiilor au fost mici și nu extrem de periculoase, potrivit Serviciilor de Pompieri și Salvare din Israel.

Incendierile dinspre susținătorii Hamas au început în iunie

În iunie, baloanele incendiare lansate de membrii grupării Hamas au provocat aproximativ 20 de incendii în comunitățile israeliene din periferia Gaza. Atunci, avioanele din Israel au lovit o gamă largă de ținte militare Hamas din Fâșia Gaza, răspunzând atacurilor în mai puțin de o zi.

Baloanele incendiare de luna trecută au fost primele de la războiul de 11 zile în care Israel a luptat împotriva grupurilor teroriste din Gaza.

  • 21 mai a fost data la care, după 11 zile de violențe, soldate cu aproape 250 de morți și uriașe pagube materiale, Israelul și gruparea Hamas au ajuns la un acord de încetare a focului în Fâșia Gaza.

Riposta palestinienilor a avut loc pe fondul deciziei Israelului de a permite activiștilor de extremă dreaptă să continue marșul cu steag prin Orașul Vechi al Ierusalimului, pe care grupurile palestiniene l-au marcat drept o provocare.

În ultimii trei ani, palestinienii din Fâșia Gaza, în cea mai mare parte legați de Hamas și alte grupuri teroriste, au lansat mii de dispozitive incendiare și explozive transportate cu baloane în sudul Israelului, provocând incendii pe scară largă și pagube semnificative.

ADVERTISEMENT