Life

Conflictul în interiorul Casei Regale din Marea Britanie se adâncește. Gestul făcut de Prințul Harry

Prințul Harry și-a pus tatăl într-o lumină foarte proastă, susține presa din Marea Britanie. Acesta a făcut o declarație surprinzătoare despre un milionar care dona bani fundației Prințului Charles.
06.12.2021 | 11:26
Conflictul in interiorul Casei Regale din Marea Britanie se adanceste Gestul facut de Printul Harry
ADVERTISEMENT

Prințul Harry a intervenit în scandalul momentului “bani pentru titluri” din Marea Britanie.

Un milionar saudit, Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, a donat sume enorme unei fundații patronată de Prințului Charles, în schimbul promisiunii că va deveni cavaler.

Prințul Harry s-a întâlnit cu sauditul, iar acum susține că mereu a fost suspicios în privința motivelor care le-au făcut pe saudit să doneze sume astronomice de bani.

ADVERTISEMENT

Conflictul în interiorul Casei Regale din Marea Britanie se adâncește. Gestul făcut de Prințul Harry

Ducele de Sussex a făcut o scurtă declarație despre scandalul uriaș din Marea Britanie. Acesta susține că a întrerupt de ceva vreme orice legătură cu milionarul saudit, Mahfouz, cel care a donat sume enorme fundației Prințului Charles.

Motivul principal ar fi fost acela că, Prințul Harry nu l-a considerat o persoană de încredere și și-ar fi dat seama că acesta dorea unele favoruri în schimbul sumelor de bani donate. Potrivit The Sunday Times, fiul moștenitorului coroanei britanice s-a întâlnit cu milionarul în anul 2013. Cei doi au postat atunci chiar și o fotografie împreună.

ADVERTISEMENT

Declarația prințului Harry vine în contextul în care în Marea Britanie este un scandal uriaș, care îl are în centru pe Charles.

Michael Fawcett, cel care conducea fundația a fost acuzat recent că a primit bani de la Mahfouz în schimbul promisiunii de a interveni pentru ca acesta să devină cavaler. Omul de afaceri a donat de-a lungul timpului peste 1,5 milioane de lire fundației Prințul Charles.

ADVERTISEMENT

Moștenitorul coroanei britanice spune însă, că nu a știut despre o posibilă înțelegere între Michael Fawcett și Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz.

“Ducele și asociații săi, dar și asociația sa non-profit Sentebale, au întrerupt orice legătură cu domnul Mahfouz din anul 2015.

ADVERTISEMENT

Nu s-au mai acceptat donații către Sentebale și au fost întrerupte toate planurile pentru eventuale strângeri de fonduri și asta pentru că ducele a fost foarte preocupat de motivele pe acre le avea omul de afaceri.

Ducele a avut o întâlnire de afaceri cu acesta în urmă cu opt ani de zile. Nu l-a introdus niciunui alt membru al familiei regale și și-a exprimat dubiile mereu în privința acestuia”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții lui Harry.

În acest context, presa din Marea Britanie susține că Ducele de Sussex îl pune într-o lumină extrem de proastă pe tatăl său, și cel mai probabil ruptura dintre ei se va adânci.

ADVERTISEMENT