News

Confruntări violente între protestatari şi oamenii legii după ce un afroamerican a fost ucis în timpul unei arestări. O secţie de poliţie a fost incendiată şi peste 30 de magazine, jefuite. Video

29.05.2020 | 13:38
Confruntari violente intre protestatari si oamenii legii dupa ce un afroamerican a fost ucis in timpul unei arestari O sectie de politie a fost incendiata si peste 30 de magazine jefuite Video
ADVERTISEMENT

Sunt confruntări dure între între poliție și protestatari în Minneapolis, SUA, după de oamenii legii sunt acuzați de uciderea unui afroamerican, George Floyd, în timpul unei arestări cu forța. O secție de poliție a fost incendiată, iar mii de oameni au asistat. 

Confruntări violente între protestatari şi oamenii legii după ce un afroamerican a fost ucis în timpul unei arestări

Incendiul a fost provocat într-un cartier din nordul orașului după ce unii au forțat barierele care protejau sediul și au spart geamuri. Polițiștii au părăsit sediul, potrivit forțelor de ordine:

ADVERTISEMENT

”Puţin după ora (locală) 22.00 (vineri, 6.00, ora României), în interesul securităţii personalului nostru, poliţia din Minneapolis a evacuat Comisariatul 3”, au anunțat oamenii legii printr-un comunicat.

Manifestanții au fost pașnici anterior, iar mulțimile au fost controlate de lanțuri de polițiști. Ulterior au început și ciocnirile, au fost jefuite aproximativ 30 de magazine și au avut loc incendieri, iar polițiștii de la comisariatul incendiat au folosit gaze lacrimogene.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

”Moartea lui Gorge Floyd trebuie să aducă dreptate şi reforme de fond şi nu mai mulţi morţi şi distrugere”

Joi seara a început și o defilare la care numeroși manifestanți au purtat păști pentru a se proteja de coronavirus, iar în orașul vecin, Saint Paul, poliția a anunțat pagube și furturi:

”Ştim că există multă furie. Ştim că sunt multe răni. Dar nu putem tolera ca unii să se folosească de acest lucru pentru a comite delicte”, a spus directorul Poliţiei din Saint Paul, Todd Axtel.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a semnat un decret prin care a autorizat intervenția Gărzii Naționale. Elicoptere și aproximativ 200 de polițiști urmau să fie trimise la fața locului: ”Moartea lui Gorge Floyd trebuie să aducă dreptate şi reforme de fond şi nu mai mulţi morţi şi distrugere”, a apreciat el într-un comunicat.

VEZI VIDEO:

“Aceşti poliţişti trebuie să fie arestaţi imediat”

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni seara după ce a fost arestat de poliție, care-l suspecta de faptul că ar fi vrut să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari. În timpul intervenției, el a fost pus la pâmânt de către un agent care a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de mai multe minute:

ADVERTISEMENT

”Nu mai pot respira”, se plângea el într-o înregistrare video a scenei, care a devenit virală pe Internet. Președintele Donald Trump susține că a fost indignat în momentul în care a văzut filmarea.

Cei patru agenți au fost concediați, iar autoritățile locale și federale anchetează cu privire la dramă. Însă, până acum nu a avut loc nicio înculpare, ceea ce alimentează furia și frustrările: ”Aceşti poliţişti trebuie să fie arestaţi imediat”, a declarat la CNN Philonise Floyd, fratele victimei.

ADVERTISEMENT