Numărătoarea s-a încheiat! Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD!

Filon Stan   
in Stirea zilei
10/03/2018, 12:18
Numărătoarea s-a încheiat! Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD!

UPDATE: Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD, iar Marian Neacşu îşi păstrează funcţia de secretar general, potrivit România TV. Deşi anunţase zilele trecute că nu va cere un vot de încredere la Congresul partidului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut o reconfirmare verbală a şefiei sale, care a fost urmată de aplauzele zgomotoase ale delegaţilor.

UPDATE: Aproximativ 100 de persoane protestează sâmbătă în faţa Sălii Palatului, unde se desfăşoară Congresul extraordinar al PSD. Trei protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine, fiind duşi la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

UPDATE: Votul pentru cele 18 funcţii de conducere din PSD în cadrul Congresului a început cu un mic scandal, după ce candidaţii nu au mai fost lăsaţi să ţină discursuri. Deşi în programul iniţial erau prevăzute şi discursuri ale candidaţilor, acestea nu au mai avut loc. Între participanţii la congres circulă zvonuri că aceştia ar putea să le vorbească participanţilor în timpul votului. „Mi s-a părut ambsolut umilitor, ca după 23 de ani de PSD să stau cu mâna întinsă pentru o candidatură! ”, a declarat Ecaterina Andronescu, care şi-a retras candidatura, împreună cu Nicolae Bănicioiu. 

UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, iar PSD va apăra suveranitatea statului, inclusiv printr-o lege. Liderul PSD a mai afirmat că PSD şi ALDE vor duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi că vor iniţia legi noi pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii.

Test de democraţie în PSD, subrezit uşor! Aproape 4.000 de social-democraţi au venit la Bucureşti pentru a alege conducerea centrală a partidului. 23 de candidaţi se luptă pentru cele 18 funcţii scoase la bătaie. La vârful partidului, este o competiţie între oamenii lui Liviu Dragnea şi disidenţii din PSD.

Principalii opozanţi ai tandemului Liviu Dragnea – Viorica Dăncilă, printre care Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu, sunt sabotaţi de conducerea partidului. Mai precis, discursurile acestora au fost programate abia după ce va începe votul efectiv pentru funcţiile de preşedinte executiv şi de vicepreşedinţi, cu scopul de a le tăia orice influenţă pe care ar putea-o avea asupra votanţilor, a informat Realitatea TV.

Congres extraordinar al PSD! Social-democraţii îşi aleg liderii

Liderii partidului s-au reunit vineri în şedinţa CExN-ului, şi au validat candidaturile pentru Congres care au fost depuse până joi, la ora 16:00. Au fost votate în unanimitate toate candidaturile, cu o singură excepţie, Cătălin Rădulescu, unde au fost şi abţineri. Liviu Dragnea a avut şi o justificare pentru numărul mare de femei care vor fi alese: acestea vor aduce mai multe armonie şi echilibru în PSD. Liderul Partidului Socialiştilor Europeni, fostul premier bulgar Serghei Stanişev, a susţinut un discurs în care a spus că România are nevoie de leadershipul puternic şi democratic al PSD.

Ştirea MOMENTULUI

Dan Nistor la FCSB? Gigi Becali, super ofertă pentru Dinamo. Prima reacţie a jucătorului

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×