News

Congres USR pentru alegerea candidatului la prezidențiale. Dan Barna e prezidențiabilul partidului – Update

13.07.2019 | 13:20
Congres USR pentru alegerea candidatului la prezidentiale Dan Barna e prezidentiabilul partidului  Update

Peste 500 de delegați din partea Uniunii Salvați România s-au reunit, sâmbătă, la Congresul partidului pentru a-și desemna candidatul la alegerile prezidențiale. Președintele partidului, Dan Barna, este văzut drept principalul favorit în cursa pentru obținerea tichetului USR. El are trei contrancandidați. Cel mai cunoscut este senatorul Mihai Goțiu, în timp ce ceilalți doi sunt Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Cei patru candidați au intrat împreună pe scenă, sugerând unitatea partidului, în ciuda unor tensiuni care mocnesc pe alocuri între tabăra lui Dan Barna și contestatarii săi.

Update, ora 16.28: Dan Barna va fi prezidențiabilul USR, după ce a obținut 324 de voturi. Din 492, conform unui anunț al deputatului Iuliai Bulai.

Congresul USR pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale

La începutul congresului, președintele USR Dan Barna s-a arătat foarte optimist cu privire la posibilitatea de a primi nominalizarea din partea partidului:

Zic că am șanse bune să obțin sprijinul colegilor mei. Bucuria evenimentului e deosebită. Ulterior vom vedea. Sunt negocierile pe care le purtăm în cadrul Alianței. Vom lua o decizie, cea mai înțeleaptă decizie pentru obiectivul nostru de a guverna în 2020, pentru că aceasta este de fapt miza Alianței USR-PLUS. Europarlamentarele au fost primul pas. Urmează candidatura pentru prezidențiale și acolo vom duce acest mesaj mai departe, de Românie modernă europeană, de Românie digitală și locale, naționale. Acestea sunt obiectivele. Le vom realiza”, a explicat Barna, potrivit hotnews.

Congres USR – Alegerea candidatului USR pentru alegerile prezidențiale. Discursurile candidaților.

Gepostet von Uniunea Salvați România – USR am Samstag, 13. Juli 2019

Ce discurs a avut Dan Barna la congresul USR

Au urmat apoi discursurile candidaților, iar Dan Barna a fost ultimul care a vorbit celor prezenți la congres. Acesta a spus că USR, ca viziune, este „Star Trek-ul României”:

„Am devenit în doar 3 ani o forță. Suntem la egalitate cu partidele care sunt la putere de zeci de ani. USR nu va fi niciodată PSD sau PNL. Va rămâne un partid viu. Este remarcabil ce am reușit să facem în doar 3 ani, dar nu putem schimba lucrurile fără să avem puterea. Alegerile din 26 mai ne-au deschis un drum pe care dacă vom merge, vom ajunge cu siguranță să guvernăm această țară. Acesta este obiectivul nostru. Cred că avem o șansă reală ca USR-PLUS să dea președintele României. Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a spus președintele USR.

După prezentarea discursurilor candidaților, membrii USR sunt invitați să își voteze favoritul, urmând ca apoi, între 13:30 și 15:00 să aibă loc numărătoarea voturilor. După aceea va fi anunțat candidatul USR pentru alegerile de la sfârșitul acestui an. Interesant este că vor mai trebui să aibă loc și negocieri cu Plus pentru desemnarea unui candidat.

Tags: