Sport

Congresul american intervine în favoarea participării lui Novak Djokovic la US Open! „Joe Biden, dă-i permisiune specială”

Intervenție puternică în favoarea lui Novak Djokovic (35 de ani). Congresul din SUA îi cere președintelui să îl lase pe sârb să participe la US Open 2022, chiar dacă nu e vaccinat anti-COVID-19.
06.08.2022 | 11:24
Congresul american intervine in favoarea participarii lui Novak Djokovic la US Open Joe Biden dai permisiune speciala
Congresul american intervine în favoarea participării lui Novak Djokovic la US Open! „Joe Biden, dă-i permisiune specială”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic (locul 6 WTA) refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, iar din motiv a ratat participarea la Australian Open 2022. Același lucru s-ar putea întâmpla și la US Open pentru că sârbul nu are de gând să își facă injecția. Fostul lider mondial se află pe lista jucătorilor înscriși la ultimul Grand Slam al anului, dar momentan nu are voie să intre în SUA.

Congresul din SUA îi cere lui Joe Biden să îl lase pe Novak Djokovic să participe la US Open 2022

Organizatorii turneului de la Flushing Meadows au transmis că respectă decizia luată de către autoritățile americane, care nu permit accesul în țară pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19.

ADVERTISEMENT

Totuși, sârbul primește o mână de ajutor din partea congresului american. Doi congresmeni au făcut o cerere oficială prim care i-au solicitat președintelui Joe Biden să îi permită lui Nole să intre în SUA și să participe la US Open 2022.

Republicanii Claudia Tenney și Louie Gohmert susțin că jucătorii de tenis ar trebui să fie exceptați de la prevederile COVID-19 privind intrarea în Statele Unite ale Americii, deoarece ar fi în beneficiul tuturor ca aceștia să evolueze la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

„Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion de Grand Slam de 21 de ori, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite.

ADVERTISEMENT

Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național”, se arată în documentul redactat de congresmenii americani.

Nole s-a retras de la ATP Masters 1.000 de la Montreal

Din cauza refuzului de a se vaccina împotriva COVID-19, Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă și de la Montreal, turneu programat în perioada 5-14 august. Autoritățile din Canada nu l-au primit în țară fără  dovada de vaccinare împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

US Open 2022, turneu pe care Djokovic l-a câștigat de trei ori (2011, 2015, 2015), este programat în perioada luni, 29 august – duminică, 11 septembrie.

ADVERTISEMENT