News

Congresul PSD pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. Vot în unanimitate pentru premier

24.08.2019 | 12:35
Congresul PSD pentru lansarea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale Vot in unanimitate pentru premier

PSD a pregătit sâmbătă, 24 august, congresul prin care se lansează candidatura la alegerile prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, persoana prin care social-democrații speră să obțină un mandat la Cotroceni, după cinci ani cu Iohannis în fruntea statului român. Viorica Dăncilă este singurul candidat în cursa pentru nominalizarea PSD la prezidențiale. La începutul congresului, organizatorii au proiectat pe ecranele panoramice și mesajul de început de campanie al PSD, numit „Puternici împreună. Pentru România!”


UPDATE, ora 12:30 Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate de către PSD pentru a primi susținerea în cursa pentru alegerile prezidențiale.


PSD lansează candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale

PSD vrea să își relanseze campaniile pentru alegerile din următorii doi ani prin candidatura Vioricăi Dăncilă. Social-democrații continuă pe drumul spre „reformă” pe care au luat-o după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv și Viorica Dăncilă a preluat frâiele partidului. Astfel, PSD a renunțat la discursul antieuropean, motiv pentru care l-a avut drept invitat special la congres pe președintele PES, Serghei Stanishev.

Viorica Dăncilă a fost validată drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale în urma Comitetului Executiv PSD din 23 iulie. Împotriva acestei nominalizări au fost doar liderul PSD Olt, Paul Stănescu și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Viorica Dancila
Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate candidatul PSD la prezidențiale. foto; mediafax.ro

Ce rivali a avut Viorica Dăncilă pentru candidatura la alegerile prezidențiale din partea PSD

VIorica Dăncilă nu a avut o misiune ușoară pentru a obține sprijinul partidului în spatele candidaturii sale. În cursa internă din PSD au mai fost, printre alții, nume precum Eugen Teodorovici, Mihai Fifor sau Gabriela Firea. Toți aceștia s-au retras însă înainte de Comitetul Executiv din 23 iulie. De asemenea, și Liviu Pleșoianu își dorea susținerea PSD la alegerile prezidențiale, dar acesta a anunțat apoi că va candida independent.

Vineri, PSD a avut o şedinţă a Comitetului Executiv în care social-democraţii au discutat despre organizarea Congresului, despre guvernarea alături de ALDE, dar şi despre remanierea guvernamentală. De asemenea, Viorica Dăncilă a anunțat după CEx PSD că social-democrații o propun pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției, în locul Anei Birchall.