CONMEBOL a anunţat unde se va juca River Plate – Boca Juniors! Fanii, dezamăgiţi de decizia drastică: “Ne-au ucis fotbalul”

Razvan Nicolae   
în Fotbal international
29/11/2018, 09:07
CONMEBOL a anunţat unde se va juca River Plate – Boca Juniors! Fanii, dezamăgiţi de decizia drastică: “Ne-au ucis fotbalul” GALERIE FOTO
CONMEBOL a anunţat unde se va juca River Plate - Boca Juniors. Qatar va fi gazda derby-ului

CONMEBOL a anunţat miercuri unde se va juca meciul River Plate – Boca Juniors, manşa retur a finalei Copa Libertadores. Partida trebuia să se dispute pe 24 noiembrie, însă violenţele petrecute înaintea derby-ului au făcut ca întâlnirea să fie suspendată. După îndelungi negocieri, meciul se va disputa pe 8 decembrie, pe teren neutru.

După patru zile de aşteptare, CONMEBOL a anunţat, în urma unei şedinţe la care au participat reprezentanţii ambelor cluburi, că River Plate – Boca Juniors se va disputa în Qatar. Mai exact, manşa retur a finalei Copa Libertadores va fi găzduită de stadionul “Khalifa International”, arenă pe care se vor juca meciuri de la Campionatul Mondial din 2022. Decizia sud-americanilor a fost criticată pe Internet de fanii ambelor echipe. În tur, Boca Juniors şi River Plate au terminat meciul la egalitate, scor 2-2.

CONMEBOL a anunţat unde se va juca River Plate – Boca Juniors. “Ne-au ucis fotbalul”

Înainte ca CONMEBOL să anunţe unde se va juca River Plate – Boca Juniors, unul dintre fanii “alb-roşilor” a postat o scrisoare emoţionantă pe reţelele de socializare. Textul, în care ultraşii sunt criticaţi în termeni duri, a fost distribuit de peste 80.000 de persoane.

“Da, ne-au ucis. Ne-au ucis fotbalul, ne-au ucis toate visele. Ne-au luat bucuria și iluziile. Huliganii au trimufat. Eu am cedat. Nu mai pot. Țara asta este nenorocită. Policitienii de aici sunt niște ticăloși. Fanaticii din tribune sunt niște nemernici. Domnilor, ei au câștigat. Mi-au luat fotbalul, m-au făcut să icnesc de durere și să promit că nu voi mai călca pe un stadion. M-au ucis, iar un om mort nu mai poate sta în tribune. Mi-au făcut copiii să plângă, iar asta nu le-o voi ierta vreodată. Toți ticăloșii corupți care ne-au făcut asta, niciunul nu va fi iertat. Știau traseul autocarului. Credeți că incidentele au fost întâmplătoare? Nicio ființă din lumea asta nu merită să fie tratată cu un asemenea barbarism. Domnilor, ticăloșii au câștigat această cupă. Sau au pierdut-o. Cu inima cât un purice spun astăzi că renunț la marea mea pasiune. Poate unica. Tuturor politicienilor, dar mai ales președintelui lui River Plate, îi transmit că am fost ucis și că nu îi voi ierta niciodată”, a fost mesajul lui Gabriel Hugo Lanza.

CONMEBOL a anunţat unde se va juca River Plate - Boca Juniors. Qatar va fi gazda derby-ului
CONMEBOL a anunţat unde se va juca River Plate – Boca Juniors. Qatar va fi gazda derby-ului
Închide ×