Sport

Connor McGregor, bătut de Khabib, dar plin de bani. A primit cea mai mare sumă din istoria MMA

08.10.2018 | 21:27
McGregor a fost bătut de Khabib, dar a primit cea mai mare sumă din istoria MMA

Connor McGregor a fost bătut în cușcă de Khabib Nurmagomedov, dar s-a umplut de bani. Este mai bogat cu 53 de milioane de euro după ultima partidă, în timp ce adversarul său a primit doar 2 milioane de dolari, deși a ieșit victorios din meci și este câștigătorul centurii UFC la categoria ușoară. Chiar dacă a primit aproximativ jumătate din suma obținută la partida cu Floyd Mayweather, McGregor este foarte mulțumit.

“E o afacere-record foarte gustoasă. Cu Mayweather am strâns o sumă cu 9 cifre, dar acum suntem pe aproape. E una bună, de 8 cifre, cam la jumătate”, declara luptătorul irlandez înainte de a urca în cușcă alături de Khabib Nurmagomedov. Deși a fost învins de Floyd Mayweather în august 2017 prin K.O., McGregor a primit atunci aproximativ 100 de milioane de dolari.

McGregor a fost bătut de Khabib, dar a primit cea mai mare sumă din istoria MMA

Irlandezul a urcat în cușcă în Las Vegas împotriva rusului Khabib Nurmagomedov și, deși a fost învins, a primit o sumă uriașă. McGregor a stat în cușcă aproximativ 17 minute și a primit câte 3,4 milioane de dolari pentru fiecare minut în care a încasat pumni și picioare de la adversarul său. În total, conturile lui McGregor s-au umplut cu 53 de milioane de euro, dintre care 50 de milioane reprezintă angajamentele financiare de imagine semnate de luptător, dar și cotă parte din pay-per-view.

Suma încasată de Connor McGregor este cea mai mare sumă plătită vreodată în MMA, irlandezul fiind cel mai bine plătit luptător din acest sport. Prin comparație, Khabib Nurmagomedov a primit doar 2 milioane de dolari pentru victoria cu McGregor, deși este deținătorul centurii UFC la categoria ușoară. Acest lucru arată cât de bine știe irlandezul să își vândă imaginea, după ce mai întâi și-a făcut un nume în MMA, iar apoi a dat o adevărată lovitură de imagine când a urcat în ring cu Mayweather și a jucat după regulile din box.