Sport

Conor McGregor, mesaj controversat pe Twitter: “Este o crimă de război să obligi vaccinarea”

Vaccinarea obligatorie anti-Covid-19 continuă să nască vii controverse în toate colțurile lumii. Personaje din cele mai diferite domenii de activitate, inclusiv sportul, își spun părerea cu privire la vaccinare.
06.12.2021 | 21:58
Conor McGregor mesaj controversat pe Twitter Este o crima de razboi sa obligi vaccinarea
ADVERTISEMENT

Disputele verbale, mediate în special prin intermediul rețelelor de socializare, între cei care susțin vaccinarea și curentul opus, antivaccinist, au crescut în amploare, în ultima vreme.

Mesajul controversat al lui Conor McGregor

Cunoscutul luptător de gale UFC, Conor McGregor, a agitat și mai mult apele, după ce a postat un mesaj controversat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

În acel mesaj, McGregor afirma fără echivoc: ”Este o crimă de război să obligi oamenii să se vaccineze”. 

La puțin timp după ce a publicat acest mesaj și a atacat politica Uniunii Europene, care impune obligativitatea vaccinării, McGregor a șters postarea.

ADVERTISEMENT

El a simțit nevoia să clarifice esența mesajului inițial, explicând că nu este împotriva vaccinurilor și utilizării acestora ca armă împotriva pandemiei, ci combate imposibilitatea oamenilor de a alege să se vaccineze sau nu.

A cerut ieşirea Irlandei din Uniunea Europeană

Duritatea termenilor utilizați în mesajul inițial postat de McGregor a mers și către conducătorii Irlandei, cărora le-a cerut ca această țară să părăsească structurile Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Credeți că forțarea oamenilor să-și injecteze ceva în corpul lor nu este o crimă? Oamenii ar trebui să aibă dreptul de a alege. Este o încercare a Uniunii Europene de a forța oamenii să se vaccineze. Nu pot fi de acord cu asta. Este timpul ca Irlanda să părăsească Uniunea Europeană. Forțarea oamenilor să se vaccineze este o crimă de război“, a scris McGregor pe Twitter.

Luptătorul nu este la prima astfel de acțiune. În urmă cu două săptămâni el a mai postat ceva asemănător pe Twitter: ”Vaccinurile nu au funcționat pentru a opri pandemia. Sunt mai multe cazuri ca niciodată. Este timpul unei reevaluări complete și să nu mai acceptăm ceea ce ni se spune”, a fost mesajul lui McGregor.

ADVERTISEMENT

Ca și acum, la puțină vreme după ce mesajul a apărut și a fost comentat de internauți, acesta a fost șters, însă ecourile sale au rămas.

Cine este Conor McGregor

În vârstă de 33 de ani, Conor McGregor este un luptător irlandez de arte marțiale mixte. Născut la Dublin, el a reprezentat Irlanda și într-o celebră luptă la box profesionist, împotriva lui Floyd Mayweather Jr, în fața căruia a pierdut prin KO tehnic, în runda a zecea.

El este primul campion irlandez în circuitul UFC, unde a câștigat de trei ori titlul mondial. În 2015, ESPN i-a acordat titlul de luptătorul anului.

McGregor s-a remarcat și la spectaculoasele lupte în cușcă, prin agresivitatea sa și prin puterea de luptă dovedită.

ADVERTISEMENT