Sport

Conor McGregor, reţinut în Corsica. Dezvăluirile prietenilor victimei: „Este șocată“

14.09.2020 | 15:03
Conor McGregor retinut in Corsica Dezvaluirile prietenilor victimei Este socata
ADVERTISEMENT

UPDATE 14 septembrie 2020, ora 15:20 / Superstarul UFC Conor McGregor, reținut în Corsica vineri, a fost eliberat ieri din arestul francezilor. Motivul pentru care irlandezul a fost arestat a fost dezvăluit de englezii de la The Sun, care citează postul de televiziune francez France 3 Corse. Francezii au reușit să intre în dialog cu un prieten de ai femeii despre care se presupune că ar fi fost agresată de McGregor. Acesta a povestit că irlandezuli-a arătat organele genitale presupusei victime, în timp ce ea mergea la toaleta barului în care se aflau amândoi.

Mai mult decât atât, femeia care îl acuză pe sportiv este căsătorită și își petrecea vacanța în Calvi, o localitate din Corsica, alături de soțul său. Conform martorului, gesturile lui McGregor au șocat-o pe presupusa victimă în mod profund. McGregor ar putea fi chemat în fața unui magistrat pe parcursul acestei săptămâni. Francezii așteaptă finalizarea testelor fizice, care vor dovedi dacă femeia a fost agresată și fizic. De asemenea, anchetatorii vor să facă rost de orice fotografie sau filmare care ar putea elucida ce s-a întâmplat în barul din Calvi. Prin vocea avocatului său, Emmanuelle Ramon, McGregor a negat cu fermitate toate acuzele:

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte iritat și vreau să lansez un avertisment cât se poate de clar: Conor McGregor nu este și nici nu va fi o țintă pentru cei care vor să primească atenție din partea presei sau vreo compensație financiară de orice fel“, a declarat și Audie Attar, managerul campionului MMA.


Conor McGregor, campion MMA la două categorii de greutate, a fost reţinut în Corsica, sub acuzaţii de agresiune sexuală şi expunere indecentă.

ADVERTISEMENT

Irlandezul se afla în insula franceză pentru a se pregăti pentru un voiaj de 180 de kilometri, pentru a promova siguranţa pe apă.

În cursul zilei de sâmbătă, el ar fi trebuit să plece din Corsica spre Monaco, alături de Prinţesa Charlene a Principatului Monaco, dar a fost nevoit să se retragă din cursă.

ADVERTISEMENT

Conor McGregor, reţinut în Corsica

„În urma unei plângeri depuse pe 10 septembrie, domnul Conor Anthony McGregor a fost subiectul unei audieri la Poliţie, pentru acte ce pot fi descrise ca tentativă de agresiune sexuală şi expunere indecentă“, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Nu se cunosc mai multe detalii, întrucât ele nu au fost dezvăluite presei, scriu site-urile din Anglia.

ADVERTISEMENT

Irlandezul se afla de mai multe săptămâni în regiunea Insulei Corsica, unde se pregătea pentru cursa de 180 de kilometri spre Monaco, în cadrul unui eveniment caritabil. A fost nevoit să abandoneze însă.

Reprezentanţii luptătorului au anunţat că acesta respinge cu fermitate acuzaţiile ce i se aduc. De asemenea, au completat spunând că după audieri, el a fost deja eliberat.

Nu s-a retras oficial

McGregor s-a retras din activitatea sportivă, în luna iunie, pentru a treia oară în patru ani. Dar, se pare, nu a comunicat oficial decizia sa forurilor competente. Ultimul lui meci a fost în ianuarie, când l-a învins în mai puţin de 40 de secunde pe Donald „Cowboy“ Cerrone.

În cursul zilei de vineri, 11 septembrie, reprezentanţi ai USADA (Angenţia Antidoping din SUA) l-au testat pe irlandez, ceea ce ar înseamna că el nu este retras oficial, deşi susţine acest lucru.

Chiar McGregor a dezvăluit, pe reţelele de socializare că USADA l-a căutat. „Ce se întâmplă UFC? USADA a venit pe iahtul meu pentru un test antidoping? M-am retras, băieţi! Dar nu contează. Îi las să mă testeze. La mine totul e natural“, a scris irlandezul pe Twitter.

ADVERTISEMENT