Sporturi

Conor McGregor, sportivul cu cele mai mari venituri în 2020! Cum arată Top 10

13.05.2021 | 11:16
Conor McGregor sportivul cu cele mai mari venituri in 2020 Cum arata Top 10
ADVERTISEMENT

Deși a avut o singură luptă în 2020, an marcat de pandemia de coronavirus, Conor McGregor este sportivul cu cele mai mari venituri înregistrate.

La începutul anului trecut, irlandezul l-a învins în doar 40 de secunde pe Donald Cerrone și a încasat 22 de milioane de dolari, deși el spera ca suma să fie de patru ori mai mare.

ADVERTISEMENT

Deși banii din sport au fost puțini, starul din MMA și-a rotunjit veniturile din activităţile sale comerciale, în special din vânzarea acţiunilor deţinute la o marcă de whisky.

Topul sportivilor cu cele mai mari venituri este condus de Conor McGregor

Celebra revistă Forbes a făcut topul sportivilor cu cele mai mari venituri în 2020 și Conor McGregor se află în funtea ierarhiei cu 180 de milioane de euro, devansându-i destul de clar pe cei mai în vogă fotbaliști ai momentului, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Irlandezul, în vârstă de 32 de ani, a fost unul dintre cei patru sportivi care au câştigat peste 100 de milioane de dolari în 2020. Fotbalistul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) ocupă locul al doilea pe listă, cu venituri de 130 de milioane de dolari, urmat de atacantul portughez al echipei Juventus, Cristiano Ronaldo, cu 120 de milioane de dolari.

Cel de-al patrulea sportiv care a trecut bariera celor 100 de milioane de dolari anul trecut este jucătorul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, Dak Prescott, care a avut venituri de 107,5 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Federer, în top cu un singur turneu jucat

În următoarele poziții îi regăsim pe vedeta formaţiei de baschet Los Angeles Lakers, LeBron James, cu 96,5 milioane de dolari, şi pe fotbalistul brazilian al echipei PSG, Neymar, cu 95 de milioane de dolari.

Tenismenul elveţian Roger Federer, în ciuda faptului că a jucat un singur turneu în 2020, a prins locul 7 în această ierarhie, cu 90 de milioane de dolari, în timp ce pe 8 se află campionul mondial din Formula 1 Lewis Hamilton. Britanicul a avut venituri de 82 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Ultimele două locuri din Top 10 au fost acontate de legendatul jucător de fotbal american al echipei Tampa Bay Buccaneers, Tom Brady, cu 76 de milioane de dolari, și baschetbalistul formației Brooklyn Nets, Kevin Durant, cu 75 de milioane de dolari.

Mofturile lui McGregor

Este surprinzător faptul că din acest top lipsește legendarul pugilist american Floyd Mayweather, unul dintre sportivii cu cele mai mari burse. Mayweather s-a retras oficial din box, dar continuă să facă lupte pentru spectacol și încasează sume mari de bani.

Conor McGregor a devenit proprietarul unui bar din Dublin, pentru care a achitat o sumă importantă. Sportivul a plătit aproximativ două milioane de euro pentru a cumpăra barul în care, în urmă cu doi ani, a bătut un consumator care nu voia să guste din whiskey-ul produs de luptător.

Irlandezul cheltuie o avere pe îmbrăcăminte, costumele din colecția sa ajungând la prețuri exorbitante. McGregor este recunoscut pentru stilul său extravagant, iar vestimentația nu face excepție. De curând el și-a cumpărat 10 costuime de la un celebru designer pentru care a achitat peste 100.000 de dolari.

ADVERTISEMENT