Premier League

Consecințele sancțiunii FIFA pentru Chelsea: Higuain și Kovacic nu pot fi cumpărați, Hazard e marea dilemă

23.02.2019 | 10:38
Consecintele sanctiunii FIFA pentru Chelsea Higuain si Kovacic nu pot fi cumparati Hazard e marea dilema

Consecințele sancțiunii FIFA pentru Chelsea, interdicție la transferuri timp de două ferestre de mercato (vara aceasta și în iarna lui 2020) sunt de-a dreptul devastatoare pentru gruparea londoneză. Clubul patronat de miliardarul rus Roman Abramovici are dreptul să conteste la Comisia de apel a forului mondial și apoi la TAS această sancțiune, dar până la pronunțarea unui nou verdict Chelsea se vede într-o situație foarte grea.

Este clar că echipa, dacă va termina pe locul 4 sau va câștiga Europa League și va merge ediția viitoare în grupele Champions League va trebui să se bazeze strict pe efectivul pe care îl are acum, minus jucătorii aduși sub formă de împrumut și la care se adaugă singura achiziție reușită înainte de pedeapsa FIFA, internaționalul american al Borussiei Dortmund, Christian Pulisic.

Poate reveni Morata de la Atletico Madrid

Urmare a acestei decizii, doi jucători foarte importanți pentru The Blues, vor trebui să facă drumul întors la vară la echipele de unde au venit. Este vorba, în primul rând, de atacantul argentinian Gonzalo Higuain, împrumutat în această iarnă de la Juventus și de mijlocașul croat Mateo Kovacic, sosit sub aceeași formă, vara trecută, de la Real Madrid.

Alvaro Morata poate fi readus în vară de la Atletico Madrid, unde e împrumutat
Alvaro Morata poate fi readus în vară de la Atletico Madrid, unde e împrumutat

Chelsea nu va putea acționa mai departe, cum era decisă, asupra transferului definitv al acestor doi jucători foarte importanți, care vor trebui să revină la cluburile de care aparțin, deși, e clar că nu fac parte din planurile acestora pentru sezonul viitor. În schimb, Chelsea i-ar putea cere lui Alvaro Morata, împrumutat în iarnă la Atletico Madrid, să revină la Londra, în situația certă în care Higuain nu va putea fi păstrat și variantele ofensive ar fi puține și fără consistență. Puștiul Callum Hudson Odoi ar avea șanse mari să ajungă chiar titular, ceea ce poate nu ar fi rău, ținând cont că se vorbește foarte frumos despre el și că Bayern Munchen s-a arătat interesată să îl cumpere.

Ce se va întâmpla cu Eden Hazard?

Și ajungem la capitolul cel mai spinos, vedeta echipei, belgianul Eden Hazard.Chelsea se află într-o mare dilemă, sinonimă cu aceea a lui Antoine Griezmann anul trecut la Atletico Madrid. Numai că acolo francezul avea o clauză de reziliere de 100 de milioane pe care cine o achita îl transfera automat și a fost alegerea lui să rămână, văzând că Atletico nu are drept de transfer pentru două ferestre de mercato.

Chelsea, sancțiune FIFA. Situația vedetei Eden Hazard este cea mai dificilă pentru club
Chelsea, sancțiune FIFA. Situația vedetei Eden Hazard este cea mai dificilă pentru club

La Chelsea nu există clauză de reziliere pentru nici un jucător. Eden Hazard mai are contract până în 2020. Dacă îl vor ține acum, pentru că un alt jucător ca el nu există în lot, e clar că belgianul va pleca gratis un an mai târziu și se va pierde o afacere uriașă pentru The Blues, minim 120 milioane euro. Dacă îi dau drumul acum, echipa va fi clar slăbită și cu greu s-ar putea crede că ar mai putea conta în Top 4 în Premier League.

Tags: