News
notix pixel id

Consilerii județeni PSD Vaslui au refuzat să poarte mască de protecție în timpul ședinței. „Vreți să ne luăm la bătaie?”

21.05.2020 | 20:01
Consilerii județeni PSD Vaslui au refuzat să poarte mască de protecție în timpul ședinței. „Vreți să ne luăm la bătaie?”
Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Mai mulți consilieri PSD au refuzat să poarte mască la ședința Consiliului Județean Vaslui. Președintele CJ, Dumitru Buzatu, și colegii săi au refuzat să poarte mască de protecție, conform martorilor.

Consilerii județeni PSD Vaslui au refuzat să poarte mască de protecție în timpul ședinței

Potrivit Digi 24, consilierul PNL Liviu Iacob i-a cerut președintelui Dumitru Buzatu să poarte mască și i-a reproșat că dă un exemplu nepotrivit colegilor săi din PSD.

“Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc.

ADVERTISEMENT

Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti”, a exclamat Liviu Iacob.

Președintele CJ Vaslui: „Vreți să ne luăm la bătaie?”

Președintele Consiliului Județean s-a justificat, explicând că nu dorește să poarte mască pentru că nimeni nu ar fi infectat în rândul consilierilor locali. “Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta.

ADVERTISEMENT

Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite.

Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi!Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, a explicat dumitru Buzatu.

ADVERTISEMENT

Cu toate că liberalii au vrut să supună la vot obligativitatea de a purta mască, Buzatu le-a transmis acestora că nu acceptă acest demers, pentru că o „conduită personală nu poate fi supusă la vot”.

Obligativitatea purtării măștilor este controversată, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că persoanele sănătoase nu trebuie să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri