News

Consilier general al Bucureștiului din USR-PLUS: “Nu putem continua cu bugete făcute exact ca cele ale PSD-ului”

28.04.2021 | 21:05
Consilier general al Bucurestiului din USRPLUS Nu putem continua cu bugete facute exact ca cele ale PSDului
ADVERTISEMENT

Cosmin Smigelschi, consilier general al municipiului București, a comentat miercuri, la B1TV, blocajul politic creat în ceea ce privește bugetul Capitalei, care nu a fost susținut de către grupul de consilieri USR-PLUS, declarând: “nu putem continua cu bugete făcute ca cele ale PSD-ului”.

Bugetul Bucureștiului a fost respins miercuri în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, fiind 17 voturi “pentru”, 22 “împotrivă” și 14 “abțineri”.

ADVERTISEMENT

Încă de marți consilierii USR-PLUS au declarat că nu vor vota bugetul propus de către primarul Nicușor Dan, solicitând edilului să îi ofere drept de semnătură viceprimarului propus de partid, Horia Tomescu.

Consilier general al municipiului București: “Nu putem să mergem mai departe cu bugete ca cele făcute de PSD”

“Noi suntem într-o situație foarte proastă și în loc să tăiem la cheltuieli, mărim veniturile pentru a spune că facem investiții.

ADVERTISEMENT

Nu vedem semne de reformă în ultimele șase luni în mai multe domenii, administrația spitalelor este coordonată de o persoană care are o caracatiță bine documentată în presă și este pe post, nu se organizează concursuri, nu se schimbă.

Dacă domnul primar are atâtea lucruri pe cap, am putea să avem drept de semnătură pentru viceprimar și să coordonăm această instituție.

ADVERTISEMENT

Spitalul metropolitan nu apare, ar putea să fie bugetat anul acesta pentru a se începe un studiu tehnic și ar fi foarte important să avem un spital în următorii patru ani.

Vă reamintesc că suntem aici și avem un primar general pe care îl susținem în continuare, dar a venit cu un mandat politic, am susținut un candidat independent și am discutat niște domenii de activitate: sănătate, mediu, social și nu putem să facem treabă.

ADVERTISEMENT

Noi suntem trimiși de bucureșteni, nu putem continua cu un buget făcut exact ca cele ale PSD-ului, cu venituri supraevaluate, ne asumăm că va fi o întârziere de câteva zile. Bucureștiul nu este blocat, se tot rostogolește acest lucru. 

Bugetul promite niște lucruri pe care nu le poate realiza și vom fi trași la răspundere. Conducerea partidului trebuie să se așeze la masă la discuții cu domnul primar pentru a găsi o soluție. Sunt blocate, într-adevăr, investițiile și este important să trecem peste aceasta situație”, a declarat Cosmin Smigelschi la B1TV.

ADVERTISEMENT