News

Consilier judeţean PSD Iaşi, mesaj controversat după vizita Kamalei Harris. ”Ne bagă cu forţa într-un război”

Un consilier județean PSD a publicat pe Facebook un mesaj preluat în care Kamala Harris este numită o ”nulitate americană”, iar autoritățile de la București sunt catalogate drept ”slugi”.
12.03.2022 | 18:47
Consilier judetean PSD Iasi mesaj controversat dupa vizita Kamalei Harris Ne baga cu forta intrun razboi
ADVERTISEMENT

Un consilier judeţean PSD Iaşi a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook un mesaj controversat în care este criticată prezenţa în România a vicepreşedintelui american Kamala Harris. În textul preluat de acesta se consideră că țara noastră riscă să devină parte a conflictului din Rusia.

Mesaj preluat de un consilier județean PSD din Iași. Autorităţile de la Bucureşti sunt considerate ”slugi”

În text, autorităţile de la Bucureşti sunt considerate “slugi”, pentru că “nu sunt capabile să refuze ordinul venit de la Washington.”

ADVERTISEMENT

“Venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MIG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război.

(…) Iar asta e tragic pentru că, dacă se va petrece, va însemna că o mână de trădători ne bagă cu forţa într-un război care nu-i al nostru. Suntem din nou într-o cumpănă a istoriei şi, din nou, sub vremi. Iată-ne continuându-ne istoria nefastă. Iar n-avem conducători, în timp ce românii sunt din nou cuprinşi de orbul găinii”, se arată în textul de pe pagina de Facebook a consilierului PSD Iaşi Mircea Manolache.

ADVERTISEMENT

Ulterior, textul a fost şters de pe pagina lui Mircea Manolache, însă a fost preluat de unii membri PSD şi promovat pe grupurile interne ale PSD Iaşi.

PSD Iași a reacționat. Cine a fost găsit vinovat pentru mesajul controversat al consilierului Mircea Manolache

Purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Vlad Ciobanu, a declarat că textul respectiv nu reprezintă poziţia oficială a consilierului judeţean Mircea Manolache, ci a fost preluat de către o altă persoană care îi administrează pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

“Este un text care circulă în mediul online de câteva ore şi nu este o declaraţie oficială a consilierului judeţean Mircea Manolache. Persoana care îi administrează pagina l-a preluat, fără a înţelege foarte bine substratul. Colegul nostru regretă faptul că lucrurile au escaladat, iar prima măsură a fost să şteargă acea postare nefericită. Poziţia domniei sale nu exprimă sub nicio formă poziţia PSD Iaşi, care este una permanent constructivă şi pro-europeană”, a declarat Vlad Ciobanu, purtător de cuvânt al PSD Iaşi.

Imediat după acest incident, PNL Iași a luat la rândul ei poziție. Într-un comunicat, filiala liberală a transmis că “respinge jignirile abjecte şi gratuite aduse de consilierul judeţean PSD Iaşi Mircea Manolache, vicepreşedintelui SUA Kamala Harris”.

ADVERTISEMENT