News

Consilier local din Iași, acuzat de proxenetism. ”Ar fi luat niște fete de prin sate și le-a dat la produs”

Un consilier local din Iași a fost acuzat de proxenetism. Bărbatul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Tinerele ar fi fost racolate de ”prin sate”.
13.11.2021 | 14:43
Consilier local din Iasi acuzat de proxenetism Ar fi luat niste fete de prin sate si lea dat la produs
ADVERTISEMENT

Un consilier local din comuna Țibana, județul Iași, a fost arestat sub acuzația de proxenetism. Bărbatul ar fi obținut foloase materiale, după ce a înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției.

Gheorghe Stavarache, alături de partenerul său, Ioan Papuc, ar fi racolat fetele din diferite sate.

ADVERTISEMENT

Tinerele își vindeau trupul chiar și pentru 20 de lei, au transmis surse din cadrul anchetei, conform Ziare.com.

Consilier local din Iași, acuzat de proxenetism. A fost arestat pentru 30 de zile

”Pe data de 11 noiembrie 2021, agenții Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției IV de Poliție Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat 4 percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

ADVERTISEMENT

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în cursul lunii iulie 2021, doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând astfel foloase patrimoniale”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, citat de Bună Ziua Iași.

Un localnic a povestit că fetele au fost luat de prin sate. ”Au venit cu duba «mascații» la el și l-au luat.

ADVERTISEMENT

Cică ar fi luat niște fete de prin sate, cu unu’, «Pițu’», de la Țibana. Nu știu ce-a făcut cu fetele, le-a dat «la produs», ceva de genul ăsta.”, a spus un bărbatul, conform ziare.com

În urma perchezițiilor, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost duși la audieri, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind duși în Arestul IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Pe 12 noiembrie 2021, cei doi bărbați reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, fiind arestați pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale. Cercetările vor continua, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: