News

Trecutul controversat al lui Mircea Manolache, consilierul PSD care a contestat vizita Kamalei Harris în România. În ce scandaluri a fost implicat politicianul

Mircea Manolache, politicianul care a făcut propagandă rusă şi a contestat vizita Kamalei Harris, a fost judecat pentru lovirea unei femei. Consilierul PSD are un trecut controversat, marcat de conflicte fizice.
14.03.2022 | 12:15
Trecutul controversat al lui Mircea Manolache consilierul PSD care a contestat vizita Kamalei Harris in Romania In ce scandaluri a fost implicat politicianul
Mircea Manolache, consilierul PSD Iași care a făcut propagandă rusă, contestând vizita Kamalei Harris la București, a fost implicat în mai multe scandaluri
ADVERTISEMENT

Mircea Manolache a revoltat opinia publică la finalul săptămânii trecute, când a promovat pe Facebook un mesaj virulent la adresa vizitei în România a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, mesaj care conține o poziție pro-rusă. Consilierul PSD nu a fost în stare să aibă o opinie personală, ci a preluat un text de pe un blog.

Consilierul Mircea Manolache crede că Rusia poate considera că România i-a declarat război

“Şi iată de ce vine Kamala la Bucureşti. Maximul pe care SUA l-a obţinut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce priveşte donarea MIG-urilor către SUA în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Şi asta, reţineţi, se face gratis! Acum SUA are nişte MIG-uri pentru care trebuie să găsească transportator spre Ucraina”, se scrie în mesaj.

ADVERTISEMENT

“Polonezii au ieşit singuri din joc, iar nemţii au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Astfel încât venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MIG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război”, se mai notează în textul pe care l-a promovat Manolache.

Reacțiile au fost vehemente pe pagina de Facebook a lui Mircea Manolache, iar PNL i-a cerut demisia consilierului PSD. Partidul l-a sprijinit pe Manolache, justificând că textul nu reprezină opinia personală a acestuia și că a fost preluat de o persoană care îi administrează pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mircea Manolache este unul din cei mai controversați politicieni locali. În 2017, presa ieșeană a relatat că Manolache a fost dat în judecată de o femeie pe care a agresat-o în service-ul pe care acesta îl avea în Iași. Laura Stoleriu a fost nemulțumită pentru că angajații service-ului au desfăcut pe bucăți mașina pe care o adusese pentru a-i fi vopsită bara de protecție. Ea a avut o discuție tensionată cu aceștia, apoi a intervenit Manolache.

Lui Mircea Manolache i s-a făcut dosar penal pentru ”lovire și alte violențe”

Cum tonul lui Manolache a fost agresiv, femeia a scos telefonul, pentru a filma discuția. Iritat, Manolache a încercat să-i dea telefonul la o parte, dar a zgâriat-o și a lovit-o în cap. Laura Stoleriu l-a dat în judecată pe Manolache, iar în 2019, conform FANATIK, aceasta a formulat, la Judecătoria Iași, o contestație privitoare la durata procesului, nemulțumită că dosarul al cărui obiect era ”lovire și alte violențe” trena de aproape doi ani.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au admis cererea femeii agresate și au stabilit data de 15 iulie 2019 ca termen pentru finalizarea urmăririi penale. Decizia, consultată de FANATIK, a venit mai târziu, pe 6 ianuarie 2020, și a fost surprinzătoare, pentru că Laura Stoleriu și-a retras plângerea, deși, cu un an înainte, era nemulțumită de tărăgănarea procesului.

Manolache a mai fost confruntat cu o situație similară în 2016. Acesta ar fi lovit cu mașina un polițist care l-a oprit în trafic pentru că ar fi intrat pe un sens interzis, provocându-i o leziune la genunchi. În primă instanță, polițistul ar fi depus plângere împotriva lui Manolache, dar a retras-o destul de repede. Presa locală a relatat că Manolache și polițistul ar fi fost anchetați de Direcția Generală Anticorupție pentru dare, respectiv pentru luare de mită.

ADVERTISEMENT

Fiii consilierului PSD care face propagandă rusă au bătut un tânăr

Mircea Manolache a mai creat o controversă, legată de uriașa sa avere. Pe 10 iunie 2020, acesta a completat declarația de avere, în calitate de consilier județean la Consiliul Județean Iași. Din document reiese că Manolache deținea 11 terenuri intravilane, un teren agricol și unul extravilan. Portofoliul imobiliar al lui Manolache mai era completat de trei case de locuit și două apartamente  în Iași.

După doar patru luni, pe 26 octombrie 2020, Manolache a completat o declarație de avere rectificativă, conform FANATIK. Din cele 13 terenuri deținute a mai rămas doar unul, într-un sat din Vaslui, iar din cele 5 clădiri ce figurau în precedenta declarație nu a mai rămas decât un apartament în Iași. Restul averii, 12 terenuri, 3 case și un apartament, a fost donat celor doi fii ai săi, Eduard și Matei.

Băieții lui Manolache au fost protagoniștii unui scandal uriaș în 2020, iar pe numele lor au fost deschise două dosare penale, pentru ”tulburarea ordinii și liniștii publice” și pentru ”lovire sau alte violențe”, după ce un tânăr a depus plângere la Poliție pentru că a fost bătut și tăiat la o petrecere.

ADVERTISEMENT