News

Video. O consilieră USR, agresată de membri PNL și PMP. După demisia liberalului se cere şi suspendarea reprezentantului PMP. Update

Un nou scandal pe scena politică. O consilieră USR din Mogoșoaia acuză că a fost bătută de membri PNL și PMP. Ulterior, unul dintre agresori a fost demis din funcție. Se cere și suspendarea celuilalt.
28.01.2022 | 14:00
Video O consiliera USR agresata de membri PNL si PMP Dupa demisia liberalului se cere si suspendarea reprezentantului PMP Update
ADVERTISEMENT
28-01-2022
12:07

Președintele PMP cere filialei Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe ”din toate funcțiile politice”

Cristian Diaconescu, liderul PMP, cere demisia consilierului PMP care a agresat-o pe consiliera USR Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici.

”Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.

Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici”, a scris pe facebook Cristian Diaconescu.

28-01-2022
10:40

Consilierul PNL Mogoșoaia, Valentin Ene, a fost demis ”din toate funcţiile de conducere din partid”

PNL Ilfov anunță demiterea ”din toate funcțiile de conducere din partid” a consilierului Valentin Ene, care a agresat-o pe consiliera USR Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici. PNL Ilfov mai transmite că nu tolerează violența.

”Partidul Naţional Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violenţă, iar valorile şi principiile liberale sunt esenţiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei. PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament şi susţinem că violenţa de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi şi ne-au mandatat să îi reprezentăm”, este menționat într-un comunicat.

Numele consilierei este Felicia Ienculescu-Popovici și acuză că a fost agresată fizic și verbal, dar și amenințată, de doi consilieri locali, Valentin Ene (membru PNL-n.r) şi Dinu Gheorghe (membru PMP-n.r).

Întreg incidentul a avut loc în timpul unei ședințe de comisie, la Şcoala din Mogoşoaia. Momentul a fost surprins într-o filmare video, făcută chiar de Felicia Ienculescu-Popovici, care a făcut și plângere la poliție.

ADVERTISEMENT

Consiliera USR a depus plângere la poliție. Se solicită demiterea consilierilor agresivi

După agresiune, USR Mogoșoaia a reacționat și solicită demiterea celor doi membri PNL și PMP. Totodată, filiala vrea și un ordin de protecție pentru Felicia Ienculescu-Popovici.

”Asta s-a întâmplat în această seară în Mogoșoaia, în sala de consiliu local. 2 consilieri locali de la PNL și PMP au amenințat-o și agresat-o pe colega noastră Consilier local Felicia Ienculescu-Popovici.

ADVERTISEMENT

Filmarea va ajunge la poliție și va fi parte din dosar. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor mafioți și o condamnare fermă a violențelor. Ministrul Lucian Bode are obligația ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre”, au scris pe facebook reprezentanții USR Mogoșoaia.

De la ce a pornit totul

Situația ar fi legată de niște investigații recente, făcute de presă, despre Sectorul 0. Cei doi consilieri cred că totul a pornit în urma unor indicații ale Feliciei Ienculescu-Popovici. Într-o declarație pentru G4media, reprezentanta USR Mogoșoaia a oferit mai multe detalii despre cum a fost lovită.

ADVERTISEMENT

”A început din ceva banal, o ședință a comisiei de muncă. Sunt secretar, am pregătit documentele, nici n-am intrat bine în sală, căci colegul meu din PNL, Ene Valentin, a început să-mi spună să îi las în pace familia și să nu mai trimit jurnaliști care să vorbească cu familia lui. Și mi-a transmis că voi ajunge în scaun cu rotile, chiar dacă el va face cinci ani de închisoare.

Eu încercam să completez niște hârtii, erau două proiecte pe agendă, nu am dat drumul la înregistrare de la început, nu mi-am dat seama, dar până la urmă am deschis camera cu video și am înregistrat.

ADVERTISEMENT

Și a început și alt consilier, trecut de la PNL la PMP, Dinu Gheorghe, cel mai în vârstă dintre consilieri, să întrebe de ce am crescut prețul la gunoi. Președintele comisiei, tot de la PNL, era de față, și nu a spus nimic, nu a intervenit. Al cincilea membru era prin telefon.

Eu filmam ca să se vadă și fețele lor. Și m-au întrebat de ce filmez. A venit unul spre mine, m-am ferit și a venit celălalt, mi-a smuls telefonul, a căzut pe jos, am țipat ”Ajutor” și au mai venit din alte comisii, din alte săli. Am mai avut un episod în luna noiembrie, m-au mai amenințat și agresat verbal”, a spus Felicia Ienculescu Popovici.

Reacția lui Dacian Cioloș

A reacționat între timp și Dacian Cioloș. Liderul USR cere, de asemenea, demararea unei anchete și un ordin de protecție pentru consilierea agresată.

”Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-și facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt amenințate prin acțiuni politice făcute cu bună credință.”, a scris Dacian Cioloș pe facebook.

ADVERTISEMENT