News

Consilierii USR PLUS refuză să voteze bugetul Capitalei. Care este condiția impusă

27.04.2021 | 17:59
ADVERTISEMENT

Consilierii USR PLUS amenință că nu vor vota bugetul Capitalei. Aceștia cer ca primarul Nicușor Dan să îi dea drept de semnătură viceprimarului PLUS, Horia Tomescu.

Amenințările vin după ce Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, cei doi copreședinți USR PLUS din București, au cerut ca primarul general să își respectă promisiunile din campania electorală când i-ar fi promis lui Voiculescu că se va ocupa de spitalele din București, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Miza pare să fie bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB, precum și schimbarea managerilor de spitale. Tomescu nu are drept de semnătură în acest moment.

Consilierii USR PLUS refuză să voteze bugetul Capitalei dacă viceprimarul PLUS nu primește drept de semnătură peste spitale

„Nu sunt cerințe noi. Sunt promisiunile din campanie. Principala obiecție pe care o are USR PLUS nu este afilierea politică a unor manageri, ci cum au ajuns acolo.

ADVERTISEMENT

Pentru noi e important să fie făcute concursuri. De asta am cerut închiderea mandatului directorului ASSMB. Trebuie încheiate mandatele din timpul doamnei Firea. Pentru asta, sigur, este nevoie de semnătură”, a declarat deputata USR PLUS Oana Țoiu, la Digi24.

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură.

ADVERTISEMENT

Managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general.  Reprezentanții PNL spun că acesta este doar un pretext al celor din USR PLUS, iar procedurile pentru schimbarea managerilor au fost deja demarate prin concursuri care ar urma să fie organizate în jurul datei de 15 iunie.

„Înțeleg că există un apetit pe partea de Sănătate pentru domnul Tomescu și apropierea sa de Vlad Voiculescu, dar e mai puțin important cine are semnătură, dacă toți stabilim niște principii” spune senatoarea PNL Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Bugetul Capitalei pentru anul 2021 poate fi adoptat la limită fără PLUS, dacă toți consilierii USR ar vota alături de cei ai PNL și PMP.

ADVERTISEMENT