News

Consilierul guvernamental pe jocuri de noroc îi răspunde lui Marcel Ciolacu: “Motivul pentru care s-au deschis păcănelele sunt cele 90 de milioane de euro care intră lunar la buget”. Exclusiv

16.06.2020 | 18:51
Consilierul guvernamental pe jocuri de noroc ii raspunde lui Marcel Ciolacu Motivul pentru care sau deschis pacanelele sunt cele 90 de milioane de euro care intra lunar la buget Exclusiv
Consilierul guvernamental pe jocuri de noroc îi răspunde lui Marcel Ciolacu: "Motivul pentru care s-au deschis păcănelele sunt cele 90 de milioane de euro care intră lunar la buget". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat guvernul condus de Ludovic Orban că a sacrificat domenii cheie din economie pentru a susține industria păcănelelor. Ciolacu a spus că Orban este influențat de consilierul din domeniul jocurilor de noroc al Guvernului, care ar fi militat pentru deschiderea păcănelelor și a cazinourilor.

Omul la care făcea Marcel Ciolacu referire este Sorin Constantinescu, consilier guvernamental pe problema jocurilor de noroc. FANATIK a luat legătura cu Sorin Constantinescu, care a explicat motivele pentru care s-au redeschis cazinourile pe data de 15 iunie:

ADVERTISEMENT

“Am văzut ce a spus domnul Ciolacu, dar a fost finuț. Nu a pronunțat numele meu. Am văzut că spunea că am păcănele, nu eu sunt consilier online și dacă ar fi fost din acest punct de vedere, al avantajului meu, aș fi militat pentru deschiderea din toamnă, nu acum. 

Consilierul guvernamental pe jocuri de noroc îi răspunde lui Marcel Ciolacu: “Motivul sunt cele 90 de milioane de euro care intră la buget”

Motivul cel mai important pentru redeschiderea de acum a fost cel economic. Cât au fost păcănelele închise, Guvernul a dat 20 de milioane de euro ajutor de șomaj pentru angajații din jocuri de noroc. 

ADVERTISEMENT

Motivul numărul doi au fost banii la buget din păcănele, care înseamnă 70 de milioane de euro pe lună, plus ăia 20 de milioane, adică 90 de milioane de euro. Eu nu cred că restaurantele dau 90 de milioane de euro pe lună la statul român, oricum le-ai socoti.

Apoi, la restaurant, oameii stau unii lângă alții. La păcănele, oamenii stau separați, există niște panouri de plexiglas, nu stau gură în gură. Cam acestea au fost cele două motive.

ADVERTISEMENT

“Niște băieți care mă iubesc foarte mult din piața păcănelelor au lansat zvonul că eu am ținut păcănelele închise”

N-aveau nicio logică să le țină închise, atât din punct de vedere financiar, cât și sanitar. Eu am contract de consultanță în online și cât au fost păcănelele închise, au crescut încasările substanțial în online.

Era invers dacă era după interesul meu. Niște băieți care mă iubesc foarte mult din piața păcănelelor au lansat zvonul că eu am ținut păcănelele închise. Ei sperau să se deschidă din 15 mai și spuneau că nu s-a deschis că ia Constantinescu bani de la online. Eu în orice poziție sunt acuzat (râde)”, a spus Constantinescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: “PNL a sacrificat domenii-cheie din economie ca să susţină industria păcănelelor. Că doar de aceea şi-a luat Orban consilier din zona afacerilor cu pariuri”

Marcel Ciolacu a acuzat în urmă cu două zile că PNL joacă țara “la păcănele”: “Nimic pentru relansarea economiei, totul pentru păcănele! Aşa arată adevărata viziune liberală despre guvernare: nu contează interesul ţării, ci afacerile lor!

N-au fost de acord cu deschiderea spitalelor pentru bolnavi! Sau a bisericilor! N-au fost de acord ca hotelurile să-şi poată redeschide o parte a restaurantelor pentru turiştii cazaţi!

Dar au redeschis săli de jocuri şi cazinouri! PNL a sacrificat domenii-cheie din economie ca să susţină industria păcănelelor. Că doar de aceea şi-a luat Orban consilier din zona afacerilor cu pariuri.

“I-am oprit pe cartoforii Orban şi Cîţu să joace la poker profitul ţării”

Au vrut să vândă rapid cele mai profitabile companii de stat, Hidroelectrica, Romgaz sau CEC, dar PSD a reuşit să blocheze prin lege tunul dorit de Cîţu. Cum să laşi un iresponsabil să dea clienţilor politici – pe tavă! – firme cu un profit cumulat de aproape 1 miliard de dolari în 2018?

Nu era doar împotriva interesului economic naţional, ci şi contrar curentului european. Germania a blocat prin lege orice preluare externă, iar Franţa a obţinut acordul Uniunii Europene pentru a naţionaliza la nevoie corporaţii strategice. I-am oprit pe cartoforii Orban şi Cîţu să joace la poker profitul ţării. Oricum PNL s-a îndestulat în pandemie cât pentru zece vieţi! Ajunge!”, a acuzat Ciolacu.

Măsurile de relaxare de pe 15 iunie sunt mărul discordiei. Opoziţia acuză că restaurantele şi bisericile au rămas închise, în timp ce cazinourile şi casele de pariuri au fost deschise în această etapă a relaxării regulilor.

 

 

ADVERTISEMENT