News

Consilierul guvernatorului BNR a vorbit despre criza economică. Previziunile lui Adrian Vasilescu

24.06.2020 | 23:46
Consilierul guvernatorului BNR a vorbit despre criza economica Previziunile lui Adrian Vasilescu
ADVERTISEMENT

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului BNR, a vorbit despre presupusa criză economică prevăzută să lovească România în viitorul apropiat.

Vasilescu a comparat criza ce va urma cu criza din 2009-2010, cea care a creat panică la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Consilierul guvernatorului BNR nu este optimist atunci când vine vorba de previziunile pe care le face, însă crede că omenirea își va reveni din șocul economic într-un an.

Adrian Vasilescu a vorbit despre criza economică ce va lovi omenirea în curând

Nu sunt profet, dar mă uit la ce spun instituțiile mari. Se prevede o scădere majoră a PIB-ului în a doua parte a acestui an. Poate chiar acum, în trimestrul doi, în România, să fim într-o recesiune destul de puternică. Asta o să vedem când vor apărea cifrele.

ADVERTISEMENT

Toate prognozele din Uniunea Europeană, începând de la nivelul anului 2021, sunt optimiste. Eu nu sunt profet și nu mă aventurez în a face prongoze sau preziceri, dar m-am uitat ce arată instituțiile și am văzut cifre optimiste pentru anul viitor și-n privința inflației, și-n privința creșterii PIB-ului, și-n privința investiiților”, a declarat Vasilescu, potrivit DC News.ro.

2020, anul în care criza economică ar putea lovi puternic

Specialiștii din întreaga lume, în frunte cu reprezentanții FMI, dau asigurări că lumea se va confrunta în curând cu o recesiune nemaivăzută din 1930, atunci când SUA a fost lovită de Marea Depresiune.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, totul depinde de modul în care omenirea va reuși să gestioneze pandemia de coronavirus. Dacă un vaccin va fi descoperit în timp record și se va dovedi eficient, societatea își va reveni mai repede decât se anticipa.

Dacă Covid-19 va reveni într-un al doilea val mai puternic ca primul, societatea riscă să se blocheze în condițiile în care sectorul HoReCa este deja la pământ.

ADVERTISEMENT

Așadar, economia lumii este la mâna unui „inamic invizibil”, însă previziunile care iau în considerare cel mai negru scenariu afirmă că economia ar trebui să-și revină în momentul în care virusul va pierde teren.

ADVERTISEMENT