News

Consiliul Naţional al Elevilor: ” Toți elevii sunt obligați să participe la cursuri online! Sute de mii de copii din România nu au acces la internet”

22.04.2020 | 18:00
Consiliul National al Elevilor  Toti elevii sunt obligati sa participe la cursuri online Sute de mii de copii din Romania nu au acces la internet
ADVERTISEMENT

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis că a intrat în posesia unui ordin de ministru prin care toți elevii sunt obligați să participe la cursuri online! Se întâmplă lucrul acesta, deşi sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la internet.

Consiliul Naţional al Elevilor: ” Toți elevii sunt obligați să participe la cursuri online!

”Sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet şi nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la aceste cursuri”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor.

Sute de mii de copii din România nu au acces la internet

Mai mult de atât, elevii au ținut să precizeze că măsura adoptată este ”discriminatorie”. ”În contextul în care factorii decizionali au eşuat să asigure un cadru legal (…)

ADVERTISEMENT

(…) care să permită în timp util achiziţionarea infrastructurii necesare pentru elevi şi profesori considerăm măsura adoptată profund discriminatorie.

Atragem atenţia asupra faptului că ea facilitează comiterea de abuzuri precum folosirea absenţei ca mijloc de coerciţie”, a mai transmis Consiliul Naţional al Elevilor.

ADVERTISEMENT

Reacția elevilor vine după ce Ministrul Educaţiei a emis ordinul care cuprinde instrucţiuni pentru organizarea procesului educaţional pe durata suspendării cursurilor.

Astfel, prezenţa online a elevilor şi cadrelor didactice va fi monitorizată de unităţile de învăţământ, iar evaluarea la unele module ar putea fi realizată online, cu proceduri prealabile realizate de Minister.

ADVERTISEMENT

Se vor face planuri de recuperare pentru cei care nu au putut participa la cursurile online, dar, deocamdată nu s-au spus mai multe despre cum o să decurgă întregul proces.

 

ADVERTISEMENT
Tags: