News

Consiliul General al Capitalei a aprobat planul de deratizare și dezinsecție. Care e bugetul pentru 2021

Într-o ședință care a avut loc miercuri, Consiliul General al Municipiului București a aprobat planul de deratizare și dezinsecție pentru 2021.
19.05.2021 | 19:49
Consiliul General al Capitalei a aprobat planul de deratizare si dezinsectie Care e bugetul pentru 2021
ADVERTISEMENT

După mai multe tergiversări, planul de deratizare și dezinsecție pentru București a fost adoptat miercuri de Consiliul General.

Primarul general Nicușor Dan a profitat de ședința convocată propunându-l ca amendament la ordinea de zi.

ADVERTISEMENT

Această decizie vine în condițiile în care existau deja întârzieri semnificative față de perioada în care ar fi trebuit să se facă tratamentele preventive pentru combaterea țânțarilor și căpușelor.

Planul de deratizare și dezinsecție pentru Capitală, aprobat miercuri de Consiliul General

Amendamentul introdus de primarul general al Capitalei, ziare.com.

Într-o primă fază, Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Nicușor Dan, pentru aceste acțiuni, costul total va fi de 16,7 milioane lei. Ele vor avea loc din luna iunie până în luna noiembrie a anului în curs.

În ceea ce privește întârzierea adoptării acestui plan, Nicușor Dan spus că acest lucru a fost cauzat de existența unei anexe inițiale referitoare la bugetul operațiunilor de deratizare și dezinsecție care a fost propusă de Compania Eco Igienizare.

ADVERTISEMENT

După ce s-a votat bugetul Capitalei, edilul a transmis companiei să se încadreze în buget. Pentru că nu a făcut-o, bugetul a fost refăcut de Direcția de specialitate din cadrul Primăriei, în forma votată miercuri.

Conform specialiștilor, pentru a fi eficientă, dezinsecția ar fi trebuit să înceapă din luna martie. Sezonul cald a debutat de săptămâni bune în zonele din sudul țării, astfel că țânțarii au cauzat deja probleme.

ADVERTISEMENT

Consilierii PSD salută adoptarea acestui plan

Rivalii lui Nicușor Dan în primăria Capitalei, consilierii PSD, au salutat demersul legislativ de miercuri. Aceștia spun că planul a fost votat după inițiativa membrilor social-democrați din instituție.

”La inițiativa Consilierilor Generali PSD a fost adoptat Planul Unitar de Acțiune ce reglementează deratizarea și dezinsecția din capitală.

Să sperăm că de acum încolo șobolanii, căpușele, țânțarii și gândacii vor deveni o parte a istoriei orașului nostru.

Rămâne în sarcina “#NouluiBucurești” supravegherea aplicării acestuia. Să vedem ce va fi”, a scris pe Facebook Marius Pavel, consilier PSD.

ADVERTISEMENT