ADVERTISEMENT
News

Constanța intră în carantină, dar ÎPS Teodosie vrea pelerinaj de Sf. Andrei

Autor: Robert Cristea | 21.11.2020 | 10:08
Constanța intră în carantină, dar ÎPS Teodosie vrea pelerinaj de Sf. Andrei
Constanța intră în carantină, dar ÎPS Teodosie vrea pelerinaj de Sf. Andrei. Foto: hepta.ro

Municipiul Constanţa a intrat în carantină vineri seară, la ora 20.00, dar ÎPS Teodosie vrea să organizeze pelerinajul de Sfântul Andrei.

ADVERTISEMENT

Numărul crescut de cazuri, dar şi aglomerația din secţiile de terapie intensivă, au dus la instaurarea carantinei în Constanța, dar și în alte 8 localități din județ. Este vorba de: Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian, dar și Năvodari.

În ciuda acestor măsuri extraordinare, Arhiepiscopia Tomisului a cerut în instanță dreptul de a organiza pelerinajul la Mănăstirea Sfântul Andrei. ÎPS Teodosie le cere judecătorilor să anuleze decizia Prefecturii Constanța conform careia doar localnicii ar avea voie la slujba din 30 noiembrie.

Constanța a intrat în carantină. ÎPS Teodosie vrea pelerinaj de Sfântul Andrei

Măsurile impuse de autorități au intrat în vigoare vineri, 20 noiembrie. Astfel, au fost oprite sute de mașini la intrarea dinspre Autostrada Soarelui. Imediat s-au format coloane lungi, pe ambele sensuri.

ADVERTISEMENT

Au fost organizate filtre la toate ieșirile din oraș, iar polițiștii au cercetat cu atenție declarațiile celor care vin sau pleacă din oraș.

”Colegii mei au în vedere și verificarea acestor adeverințe eliberate de angajator, dacă se constată faptul că adeverința este una falsă se va întocmi un dosar de cercetare penală”, a transmis Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a declarat că și orașul Năvodari va intra în carantină sâmbătă seara, conform ProTV.

ADVERTISEMENT

”Năvodari va intra în carantină în această seară. Nicio altă localitate nu se apropie de punctajul din analiza de risc care să necesite impunerea carantinei. Localităţile în carantină sunt, acum, cele din zona metropolitană a Constanţei”, a spus prefectul Constanței.

“Pe baza unor chestionare pe care DSP le-a făcut în timpul anchetelor epidemiologice s-a constatat că 77% din cei infectați au purtat mască și au respectat normele impuse prin lege. Ceee ce înseamnă că o mică minoritate este responsabila de suferința tututor acestor oameni”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT