News

Constănțenii au protestat contra vaccinului, certificatului verde și restricțiilor. AUR pregătește un miting masiv în București

Protestul a avut loc după ce Constanța a intrat în scenariul roșu, iar certificatul verde digital a devenit indispensabil pentru accesul în anumite spații.
26.09.2021 | 10:08
Constantenii au protestat contra vaccinului certificatului verde si restrictiilor AUR pregateste un miting masiv in Bucuresti
ADVERTISEMENT

Circa 200 de persoane au protestat sâmbătă seara la Constanța împotriva vaccinării contra coronavirusului, a certificatului verde digital și a restricțiilor impuse pentru a combate pandemia de COVID-19.

Constănțenii au protestat contra vaccinului, certificatului verde și restricțiilor

Protest a început la ora 18:00, în fața Prefecturii Constanța. Manifestanții au scandat „Libertate fără certificate!“, „Nu vrem vaccin!“ și „Nu vrem certificat!“ și au plecat în marș spre centrul vechi al orașului.

ADVERTISEMENT

Marșul protestatarilor s-a oprit pe scările Arhiepiscopiei Tomisului, de unde au început să transmită live pe Facebook și să strige ”Libertate!”, relatează Info Sud-Est.

Protestul a avut loc în ziua în care Constanța a intrat în scenariul roșu după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

În ultimele 14 zile au fost raportate în total 981 de cazuri noi în municipiu, rata de infectare fiind de 3,16 cazuri la 1.000 de locuitori.

La nivelul județului Constanța rata de infectare a ajuns la 2,65 cazuri la mia de locuitori după ce au fost raportate 173 de noi cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

AUR pregătește un miting masiv în București

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a colindat vineri seara terasele din Centrul Vechi al Capitalei pentru a promova mitingul împotriva restricțiilor implementate în contextul pandemiei.

Formațiunea politică reprezentată de Simion cheamă oamenii la protest, sâmbătă, 2 octombrie, în Piața Universității.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarațiilor făcute de George Simion în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, dacă la congresul PNL de au putut să participe 5.000 de oameni, atunci și AUR poate să facă peste o săptămână un protest cu 5.000 de participanți.

Liderul AUR a anunțat că protestul este împotriva măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei și s-a declarat împotriva vaccinării, a utilizării certificatului verde și a oricăror restricții.

În București, care a intrat în scenariu roșu în noaptea de vineri spre sâmbătă, este obligatoriu certificatul verde la restaurant, cinema, spectacole, concerte, piscine, nunți și botezuri.

La mitinguri, este permis un număr de maximum 100 de persoane care sunt vaccinate, testate sau au trecut prin boală și care trebuie să poarte mască și să mențină o distanță de maximum un metru între ele.

Certificatele digitale care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin infecția cu noul coronavirus, se pot descărca accesînd portalul https://certificat-covid.gov.ro/

ADVERTISEMENT
Tags: