Fotbal intern

Constantin Budescu a ales între FCSB și CFR Cluj! Promisiunea atacantului: “Doar acolo voi juca dacă mă întorc în România”. EXCLUSIV

12.04.2019 | 21:17
Constantin Budescu a ales intre FCSB si CFR Cluj Promisiunea atacantului Doar acolo voi juca daca ma intorc in Romania EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Liderul Ligii 1 Betano pregătește campania de achiziții pentru sezonul viitor. Obiectivul primordial, anunțat și de antrenorul Dan Petrescu, este accederea în grupele cupelor europene. Pentru acest lurcu este nevoie de jucători de calitate, cu experiență, iar ardelenii s-au gândit la o fostă vedetă a lui Gigi Becali. Dorit de gruparea din Gruia, Constantin Budescu a ales între FCSB și CFR Cluj! Din informațiile FANATIK, atacantul a făcut o promisiune în legătură cu viitorul său.

Constantin Budescu a ales între FCSB și CFR Cluj! “Mă întorc doar la voi”

Al Shabab a plătit 2,5 milioane de euro pentru transferul lui Constantin Budescu de la FCSB în iulie 2018. Dorit de Marius Șumudică, Budescu i-a încântat rapid pe arabi, care i-au oferit și o mărire substanțială a salariului. Cu toate acestea, internaționalul român nu se simte grozav la actuala echipă, mai ales că a pierdut și naționala. Partea financiară contează enorm, motiv pentru care e foarte greu de crezut că el va reveni în vară în România.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după ce a apărut interesul lui CFR pentru serviciile sale, Constantin Budescu a ținut să îi liniștească pe cei de la FCSB. Budescu le-ar fi mărturisit celor care l-au căutat din formația roș-albastră că nu va trăda pentru CFR Cluj: “Dacă va fi să mă întorc să joc în România, voi juca doar la FCSB”, a fost mesajul internaționalului, conform surselor FANATIK.

Constantin Budescu FCSB
Constantin Budescu a fost unul dintre cei mai iubiți fotbaliști de către fanii FCSB în perioada petrecută la formația roș-albastră

Dan Petrescu, dispus să schimbe sistemul pentru el

În conferința de presă premergătoare derby-ului care ar putea fi decisive pentru stabilirea campioanei României, antrenorul celor de la CFR Cluj a vorbit despre posibilitatea transferului lui Constantin Budescu. Dan Petrescu a fost realist și a recunoscut că este foarte greu ca Budescu să rămână liber de contract, singura modalitate în care ardelenii l-ar putea aduce.

ADVERTISEMENT

Cineva mi-a zis dacă îl vrem pe Budescu. În primul rând, Budescu are un salariu incredibil acolo unde joacă. În al doilea rând, nu cred că ar vrea el să vină la noi şi. În al treilea rând, dacă jucăm în sistemul pe care îl jucăm acum, cu 4-3-3, va fi greu să intre. Bineînţeles, dacă ar veni şi ar fi liber, şi ar vrea să vină, am putea schimba sistemul pentru un asemenea jucător

E greu de spus, pentru că în grupele europene ai nevoie şi de jucători de luptă, de războinici, dar ai nevoie şi de calitate. Budescu are calitată extraodinară şi nu este uşor să găseşti un jucător ca Budescu, liber. Pentru că ne va fi foarte greu să cumpărăm un jucător de calitate excelentă”, a spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT
Dan Petrescu CFR Cluj
Dan Petrescu l-ar vrea pe Constantin Budescu la CFR Cluj, dar recunoaște că este foarte dificil ca această mutare să se producă

Șumudică nu îl vede plecat din Arabia

Ajuns la 30 de ani, Constantin Budescu este unul dintre cei mai importanți fotbaliști de la Al Shabab. El are contract până în iunie 2021 cu formația pregătită de Marius Șumudică și pare aproape imposibil ca șeicii să renunțe gratis la serviciile lui.

Nimeni din România nu și-l permite pe Budescu. El mai are doi ani de contract aici, un salariu pe care nu poate să îl suporte nimeni în România și nu cred că arabii ar renunța așa ușor la el”, a declarat Șumudică.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-ar fi vrut înapoi: “Nu se știe când apare posibilitatea”

FANATIK a scris la începutul lui 2019 despre dorința lui Gigi Becali de a-l aduce înapoi pe Constantin Budescu, iar patronul FCSB a recunoscut că regretă despărțirea de talentatul fotbalist, chiar dacă transferul său i-a adus 2,5 milioane de euro.

Am o nostalgie după Budescu. Ce ar fi fost cu Budescu în cupele europene? Cred că ne-am fi calificat în grupele Europa League. Ce ar fi fost cu Budescu în campionat? Ar fost mult mai bine. Vorbesc cu Budescu destul de mult, mai stă acolo, dar nu știi când o să apară vreo posibilitate”, mărturisea Gigi Becali.

3,5 milioane de euro este cota lui Constantin Budescu, conform Transfermarkt

7 goluri și 4 pase de gol a reușit Constantin Budescu pentru Al Shabab în campionat

1,5 milioane de euro este salariul anual pe care Constantin Budescu îl primește la arabi

ADVERTISEMENT