Fotbal intern

Constantin Budescu, dor de FCSB? Postarea care a declanșat delirul în rândul fanilor roș-albaștri: ”Hai acasă!”

15.04.2021 | 09:48
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu mai are un an de contract cu gruparea saudită FC Damac, dar își pregătește întoarcerea în Liga 1. Ultima postare a fotbalistului, în tricoul celor de la FCSB, pare să indice și echipa la care își dorește să evolueze în viitor.

Internaționalului român îi merge foarte bine la Damac. Cu Budescu pe teren echipa a câștigat trei din ultimele patru meciuri și este aproape să-și îndeplinească obiectivul, salvarea de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Însă, Budescu a mărturisit în mai multe rânduri că se simte singur în Arabia Saudită, iar acest lucru ar putea grăbi revenirea în România, lucru anticipat în urmă cu două luni și de finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali.

Suporterii FCSB îl așteaptă cu brațele deschise pe Budescu

Ultima postare a fotbalistului, pe contul personal de Instagram, a declanșat delirul în rândul fanilor FCSB. ”Hai acasă!” și ”Te așteptăm înapoi!”, sunt doar câteva dintre mesajele fanilor roș-albaștri pentru fotbalistul care a mai evoluat la FCSB în sezonul 2017/2018.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de BUDESCU CONSTANTIN VALENTIN (@budescuconstantinvalentin10)

Budescu a fost ofertat de FCSB și înainte să semneze cu Damac, însă fotbalistul a declarat la vremea respectivă că a fost cea mai bună alegere pentru el. Plătit cu 150.000 de dolari pentru fiecare lună de contract, Budescu este legat de gruparea saudită până în 2022, dar dacă echipa își va îndeplini obiectivul, evitarea retrogradării, internaționalul român ar putea ajunge la un acord cu conducerea saudită în privința rezilierii contractului.

De-a lungul carierei Constantin Budescu a mai evoluat în străinătate, în China, la Dalian Yifang, și la Al Shabab, în Arabia Saudită, însă a spus că niciodată nu și-a dorit un transfer afară.

ADVERTISEMENT

Este în lotul României pentru Jocurile Olimpice

Constanin Budescu a mai primit recent o veste bună. Neinclus în planurile selecționerului Mirel Rădoi pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, fotbalistul este în lotul ”tricolor” pentru participarea la Turneul Olimpic de fotbal, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Deocamdată, Budescu se află pe lista celor 60 de jucători eligibili pentru JO de la Tokyo, dar are șanse mari să prindă lotul în condițiile în care foarte mulți jucători vor fi implicați în meciuri din cupele europene în perioada în care se vor derula Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului FIFA pentru turneul olimpic, selecţionatele calificate pot înregistra un lot cu 18 fotbalişti, născuţi pe sau după 1 ianuarie 1997. Cu toate acestea, naţionalele pot pune pe listă şi trei jucători care depăşesc limita de vârstă. Dintre cei 61 de fotbaliști pe care Rădoi îi ia în calcul, 14 sunt în afara limitei de vârstă: Cătălin Căbuz, Adrian Rus, Vlad Chiricheș, Ionuț Nedelcearu, Cristian Ganea, Nicușor Bancu, Florin Ștefan, Răzvan Marin, Silviu Balaure, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Constantin Budescu, George Pușcaș, Denis Alibec.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,62 este cota pentru „peste 0,5 goluri în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT