ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Constantin Budescu, gonit de la un club de tradiție din România: ”A fugit, a zis că se lasă de fotbal”

Autor: Patrice Podina | 01.05.2021 | 15:42
Constantin Budescu, gonit de la un club de tradiție din România: ”A fugit, a zis că se lasă de fotbal”
Constantin Budescu

Dacian Varga a povestit mai multe episoade amuzante dar și șocante din perioada pe care a petrecut-o la Sportul Studențesc. Unul dintre acestea îl vizează pe Constantin Budescu.

ADVERTISEMENT

Varga a povestit că la gruparea din Regie era extrem de greu să faci față, iar pentru noii veniți acest lucru era aproape imposibil. Fostul fotbalist a menționat trei nume importante din fotbalul intern care au ”fugit” de la Sportul.

În acest moment, Sportul Studențesc nu mai există decât la nivelul grupelor de juniori, proprietarul Vasile Șiman păstrând câteva grupe pentru a nu fi nevoit să desființeze echipa.

Cât a rezistat Constantin Budescu la Sportul Studențesc

Constantin Budescu este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști români. Posesor al unei tehnici de invidiat, Budescu s-a remarcat în special prin execuțiile fazelor fixe, dar și a paselor de magician.

ADVERTISEMENT

Însă, nu la orice echipă a jucat a fost la fel de apreciat precum la Astra Giurgiu, Petrolul sau FCSB. La Sportul Studențesc a rezistat doar câteva zile.

”Budescu, după o săptămână a fugit. A venit să facă el niște floricele la antrenament, când i-am dat două: ’Cumetre, du-te, frate, la Petrolul, ai venit să faci d-astea aici?!’. După trei antrenamente nu a mai venit. Semnase, tot. L-a sunat pe Șiman, că nu poate să stea, că nu mai vine, se lasă de fotbal. A fugit”, a povesitit Dacian Vaga pentru as.ro.

Cine este Dacian Varga

Dacian Varga s-a retras din activitatea de performanță pe 1 iulie 2016, după ce jucase ultima dată pentru Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Format la Dinamo, mijlocașul a mai evoluat de-a lungul carierei pentru formații precum ASA Târgu Mureș, CS U Craiova, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Kuban Krasnodar, Rapid București, sau Unirea Urziceni.

Dacian Varga are în palmares un titlu de campion cu Unirea Urziceni, dar și 4 prezențe la echipa națională a României, acolo unde a debutat pe 11 februarie 2009.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!