Fotbal intern

Constantin Budescu a fost prezentat oficial la Astra!

28.08.2019 | 13:27
Constantin Budescu a fost prezentat oficial la Astra

Constantin Budescu și-a reziliat contractul cu Al Shabab în această vară, iar mijlocașul este la un pas să semneze cu Astra Giurgiu, echipă pentru care a bifat 196 de meciuri, a dat 73 de goluri și a oferit 64 de pase decisive. Spynews anunță că fotbalistul în vârstă de 30 de ani a refuzat oferta venită de la Gigi Becali și a decis să evolueze pentru gruparea antrenată de Dan Alexa.


UPDATE, 28 august, ora 13:30. Constantin Budescu a fost prezentat oficial la Astra Giurgiu. Alături de “Budi”, Alexandru Dandea a fost anunțat ca jucător al giurgiuvenilor. Ambii fotbaliști se întorc la clubul alături de care au câștigat titlul în Casa Pariurilor Liga 1, în 2016.


UPDATE, ora 22:58. Ioan Niculae a anunţat la finalul partidei că l-a transferat pe Constantin Budescu, mijlocaşul ofensiv semnând deja un contract cu Astra pe 2 ani.


Constantin Budescu, la un pas să semneze cu Astra Giurgiu

Deși Gigi Becali anunța pe 6 august că a vorbit cu Constantin Budescu și că sunt șanse mari ca acesta să revină la FCSB, mijlocașul ofensiv a hotărât să joace pentru Astra Giurgiu în următoarea perioadă. “Am vorbit cu Budescu aseară. Cred că va veni la noi. Mi-a zis să-l las 5-6 zile să-i zică avocații ce trebuie să facă. El și-a reziliat unilateral contractul și trebuie să discute cu avocații”, a declarat Gigi Becali la  PRO X.

Constantin Budescu a revenit în România după ce și-a reziliat contractul cu Al Shabab și a participat la meciul jucat de FCSB cu Astra Giurgiu, scor 1-2, pe stadionul Marin Anastasovici, iar de la începutul lunii august s-a antrenat cu echipa pregătită de Dan Alexa. Îl dorim pe Budescu, vom face tot posibilul să vină alături de noi“, a spus Dan Alexa după meciul câștigat de giurgiuveni cu FCSB.

Constantin Budescu la un antrenament susținut cu echipa națională a României. Sursă foto: sportpictures.eu
Constantin Budescu la un antrenament susținut cu echipa națională a României. Sursă foto: sportpictures.eu

Budescu a fost dorit de Șumudică în Turcia

Cotat de site-urile de specialitate la 4 milioane de euro, Constantin Budescu a rămas fără echipă de pe 1 iulie 2019. Pe parcursul carierei a jucat pentru echipe precum Astra Giurgiu, FCSB, Al Shabab, Petrolul Ploiești și Dalian Yifang. Mijlocașul a fost aproape de un transfer la Gaziantepspor, echipă antrenată de Marius Șumudică, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

Gigi Becali l-a cumpărat de Constantin Budescu de la Astra Giurgiu în iulie 2017 cu 750.000 de euro, iar în iulie 2018 l-a vândut la Al Shabab cu 2,5 milioane de euro. În cazul în care fotbalistul va ajunge la un acord cu Astra Giurgiu, atunci acesta ar semna din postura de jucător liber de contract.

Tags: