Sport

Constantin Budescu, mare fan al poeziilor lui Valeriu Argăseală. Ce a postat mijlocașul FCSB-ului pe rețelele de socializare. Foto

Constantin Budescu a postat pe Instagram o poezie scrisă de Valeriu Argăseală despre copilărie.
03.11.2021 | 11:11
Constantin Budescu mare fan al poeziilor lui Valeriu Argaseala Ce a postat mijlocasul FCSBului pe  retelele de socializare Foto
ADVERTISEMENT

Constantn Budescu, mijlocașul FCSB-ului, este foarte activ pe mediile sociale și a postat pe contul său oficial de Instagram o poezie scrisă de președintele clubului, Valeriu Argăseală.

Budescu a revenit pe teren și a fost titular în meciul cu FC Argeș pentru prima oară în acest sezon, după ce a acuzat o răceală puternică și a intrat în izolare fiind suspect de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu, pasionat de poezia lui Valeriu Argăseală

Constantin Budescu a postat pe Instagram o poezie scrisă de Valeriu Argăseală care are ca temă copilăria, de care jucătorul își readuce aminte la 32 de ani odată cu fii săi.

Constantin Budescu a postat pe Instagram o poezie scrisă de Valeriu Argăseală
Constantin Budescu a postat pe Instagram o poezie scrisă de Valeriu Argăseală. Sursă foto: captură Instagram.

„Copilul din mine începe să fie,/ Din nou ca o harpă vibrând fără timp,/ Vrea ca el să mai aibă o bucurie,/ Iară eu să mă mai simt un nou anotimp”, sunt câteva dintre versurile care l-au emoționat pe fotbalistul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Budescu are doi băieți, Patrick Nicolas (6 ani) și Matias (4 ani). Patrick a uimit pe internet cu execuțiile și care într-o zi i-ar putea călca pe urme și să ajungă fotbalist.

Constantin Budescu și fiul său pe Național Arena
Constantin Budescu și fiul său, Patrick, pe Național Arena.

Valeriu Argăseală a publicat în 2017 un volum de 40 de poezii

Oficialul FCSB-ului de nu mai puțin de 17 ani a debutat ca scriitor în urmă cu patru ani când a publicat primul său volum de poezii intitulat sugestiv „Suflete reci. Cu mult mai singuri decât ieri”, și care a apărut la editura Tracus Arte, a sculptorului Florin Codre.

ADVERTISEMENT

Președintele FCSB-ului în vârstă de 65 de ani a abordat în scrierile sale o tematică vastă printre care amintim: dragostea pentru părinţi sau pentru femeia iubită, sărbătorile religioase, dar teme mai moderne, cum ar fi înstrăinarea oamenilor din cauza reţelelor de socializare.

„Când mă trezesc de mâine altul sunt,

Nu îl mai vreau pe cel ce e normal,

Vreau să am altă viaţă pe Pământ,

Să nu mai fiu un simplu om banal”. – Valeriu Argăseală

Valeriu Argăseală, Dan Spătaru de FCSB: „Îl imită perfect!”

Argăseală mai are un talent ascuns și este pasionat și de muzică, imitând foarte bine timbrul vocal al marelui Dan Spătaru, așa cum a dezvăluit un fost câștigător de la „Vocea României”: „El compune poezii, dar nu poezii, chestii foarte lungi și foarte mișto, foarte tari, și stăm și comentăm. Mi-a zis la un moment dat: ’Hai, mă, fă și tu o piesă cu ce-ți trimit aici’. I-am spus că dacă vreodată am idei legate de ceva anume, din ce-mi trimite, cu mare drag o voi face”, a spus Ștefan Stan, la as.ro.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost confirmat și de fostul președinte și finanțator al celor de la Steaua București, Viorel Păunescu: „Cantă foarte bine, îl imită perfect pe Dan Spătaru. Dacă eşti undeva afară, crezi că este Dan Spătaru. Poetul preferat devine Vali Argăseală, a scris nişte poezii foarte frumoase. E o persoană deosebită în afara sportului. Scrie poezii pentru o persoană… te cunoaşte pe tine, de exemplu, şi scrie o poezie pentru tine”.

Pandemia, moment de maximă inspirație pentru Valeriu Argăseală

Odată cu pandemia de COVID-19 și perioada de carantină, Valeriu Argăseală a început din nou să scrie și a publicat pe contul său personal de Facebook câte o strofă în fiecare zi la miezul nopții pentru fanii săi. Iată una dintre creațiile sale:

„Avem timp din belșug să vedem
Noi cei care de timp ne plângeam
Cum fugeam,refuzând să cădem
Sub povara pe care-o duceam”. – Valeriu Argăseală

Valeriu Argăseală a explicat gestul său în exclusivitate pentru FANATIK: „Este forma prin care mă relaxez cel mai bine și prin care îmi pot lămuri chiar eu unele teme majore din viață. Și care, cu siguranță, va urma! Deocamdată, în situația asta cumplită de luptă pentru supraviețuire cu coronavirusul ăsta devastator, în fiecare noapte, după miezul nopții, pentru că, nu-i așa?, noaptea este un sfetnic bun”.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 3,20 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT